V

Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana la cuptor

Reteta de varza de Bruxelles cu usturoi si smantana la cuptor vine sa convinga absolut toti mofturosii ca aceasta legume nu este de lasat pe raft. Bogata in potasiu, vitamina A, C K1, B6 și acid folic si o sursa excelentă de fier, magneziu, fosfor și calciu. Varza e saraca in calorii, dar bogata in fibre.
Inspiratia retetei vine de aici. (o reteta care contine si bacon)
Pe blog mai gasiti reteta de cous-cous cu varza de Bruxelles si varza de Bruxelles la cuptor.

Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana

Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana la cuptor

Ingrediente:

  • 500g varza de Bruxelles
  • 200ml smantana pentru gatit peste 25% grasime
  • 1 lingura unt + 1 lingura ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 100g mozzarella
  • 50g parmezan
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • Sare/piper negru

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava mai mica din ceramica sau yena care se unge cu unt.

Varza de Bruxelles se curata de primul rand de foi, se indeparteaza cotorul si apoi se taie in doua.

Intr-o tigaie se pun uleiul si untul, iar cand acestea s-au infierbantat se adauga varza. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Din cand in cand se amesteca pana ce varza s-a rumenit.

Peste acestea se presara usturoiul taiat feliute si se lasa cca. 1 minut, apoi smantana impreuna cu nucsoara. Se amesteca si se lasa pe foc cca 2-3 minute.

Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana

Compozitia se toarna in tava. Deasupra se pune mozzarella rupta bucatele si parmezanul taiat fasii.

Tava merge in cuptorul preincalzit la 190-180 grade Celsius cca 15-20 de minute. Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana la cuptor este gata atunci s-a rumenit deasupra.

Aceasta mancare este usor cremoasa, dar si cu putina textura de la varza. Gustul e a tare bun si asta e si datorita usturoiului si branzei.

Varza de Bruxelles cu usturoi si smantana

Se poate manca atat la pranz cat si la cina, preferabil calda.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri
  1. blank
    Cristina says:

    Foarte bun! Am pregătit reteta în aceasta seara, iar rezultatul a fost foarte gustos. Doar ca în loc de mozzarella am pus cașcaval afumat. Multumesc pt reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *