V

Varza de Bruxelles la cuptor

Este prima oara cand gatesc varza de Bruxelles!!! Mi-am facut curaj dupa ce am vazut pe Paprika TV o reteta foarte simpla. Am profitat si de faptul ca am gasit aceste mici verze la jumatate de pret asa ca, m-am apucat de treaba.

  Ingrediente:

–         500g  varza de Bruxelles

–         1 bucatica de ghimbir proaspat (cam 2cm)

–         50 g de unt

–         1 lingura smantana

–         100g cascaval

–         sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare:

Verzele astea mici se curata de foile de deasupra, se cresteaza in cruce la cotor si se spala bine. Intr-o  cratita se pune apa cu sare la fiert iar cand da in clocot punem verzisoarele. Le lasam la fiert cam 5-7 minute.

Intr-o tigaie calim in unt ghimbirul taiat bastonase subtiri si adaugam smantana, sarea si piperul . Varza bine scursa se amesteca cu aceasta si se pune intr-o forma de Yena. Deasupra presaram cascavalul ras.

Tava se da la cuptor, acest fiind incalzit in prealabil la 180 grade. Lasam varza  acolo cam 20 minute, pana cand cascavalul de deasupra s-a rumenit frumos.

Misterul verzei de Bruxelles a foat descifrat. Nu pot spune ca m-a incantat foarte mult. Are acel gust pe care il gasesti cu predilectie la legumele verzi, nu zic ca-i rau dar ma asteptam la ceva mai spectaculos. Merge tare bine ca garnitura sau asa simpla pentru cei ce vor o masa mai usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *