Poate prea putin iubita in Romania, varza de Bruxelles are multe proprietati benefice pentru organismul uman si se prepara rapid.
Varza de Bruxelles la cuptor e alegerea mea de azi, sub doua forme diferite, la fel de gustoase amandoua. Nu ne apucam insa de treaba pana nu va spun ca aceste dragute verzisoare au un indice caloric foarte scazut, contin cantitati mari de vitamina C si K, multe fibre, minerale si acid folic.
Preparare pas cu pas varza de Bruxelles la cuptor
Ingrediente:
- 500g varza de Bruxelles
- 20 ml ulei masline
- 2 linguri pasta de ardei
- 100g cascaval
- 2-3 linguri fulgi de migdale (nuci)
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Verzele astea mici se curata de foile de deasupra, se taie putin la cotor si tot acolo se cresteaza in cruce. Se spala sub jet de apa si se pun la scurs.
Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert iar cand da in clocot punem verzisoarele. Le lasam la fiert cam 3-4 minute, cat sa fie doar fierte cam pe jumatate. Acestea se scurg bine pentru a elimina toata apa.
In doua vase de ceramica rezistente la temperaturi ridicate am pregatit doua tipuri de combinatii. In primul rand vasele se ung putin cu ulei, se aseaza varza si se presara putina sare si piper negru proaspat macinat. Pe una una dintre ele am pus pasta de ardei facuta de mine (puteti incerca si un ketchup de casa sau rosii pasate) si fulgi de migdale. Pe cealalta am presarat cascaval ras si fulgi de migdale. Daca doriti puteti pulveriza putin ulei de masline, cateva pufuri pe ambele vase.
Tava se da la cuptor, acest fiind incalzit in prealabil la 180 grade Celsius. Lasam varza acolo cam 15- 20 minute, pana cand cascavalul de deasupra s-a rumenit frumos.
Ambele variante au iesit super bune. Ele pot fi consumate asa, alaturi de niste paine prajita sau lipie sau pot fi o garnitura alaturi de un preparat din carne.
Noua ne-a placut si deja ma gandesc la o alta reteta. Pentru inspiratie puteti citi si reteta de cous cous cu varza.
Va indemn sa incercati si daca nu sunteti incantat de gust va spun ca e doar o chestie de obisnuinta.
Condiment