Trebuie sa recunoastem savoarea carnii de porc…stiu ca exista numeroase controverse …dar din cand in cand e bine venita.
Ingrediente:
– 4 bucati cotlet de porc
– 4 catei de usturoi
– 1 lingura coriandru
– 1 lingura piper boabe
– 1 lingura boia dulce
– 2 linguri ulei de masline
– 1 cana apa
– Sare
Garnitura:
– 16-20 de morcovi mici (baby carrots)
– jumatate lingurita de ghimbir praf
– 1 lingura miere fluida
– sare, piper
– 1 lingura ulei de masline
– 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Carnea se spala si se amesteca bine cu toate condimentele, usturoiul taiat feliute, sarea si uleiul. Se lasa asa la rece pentru o ora.
Pregatim si morcovii. Amestecam uleiul cu mierea,sarea,piperul, ghimbirul si zeama de lamaie. Acest amestec se va turna peste morcovii curatati si spalati. Ei se vor amesteca bine astfel ca amestecul sa se intinda bine pe morcovi.
Intr-o tava yena punem carnea, turnam o cana (200ml ) de apa iar deasupra morcovii aromati. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cel putin o ora.Dupa o ora dam folia jos si lasam carnea sa se rumeneasca mai bine. Eu am tinut carnea la 210 grade la inceput si apoi la 180 grade.
Ce sa va zic…a iesit delicios, carnea rumenita dar moale in acelasi timp si bine condimentata ,alaturi de morcovii usor caramelizati si parfumati o combinatie reusita!
Pofta buna!