F

Friptura de porc condimentata a la Jamie

friptura de porc

De regula duminica facem cate o friptura  din care ne infruptam cu mare placere, alaturi de cate o salata buna.

Duminica asta a fost ziua fripturii de porc pe care am preparat-o dupa indicatiile lui Jamie Oliver.

Ingrediente:

–         6 felii de pulpa de porc (atatea am avut)

–         8-10 catei de usturoi

–         1 ardei iute

–         2cm radacina de ghimbir

–         1 lingura coriandru

–         1/2 lingura chili

–         1 lingura sare

–         cateva boabe de piper

Mod de preparare:

Prima data pregatim mixul de condimente. Toate le-am pus in mojar si le-am facut pasta. Nu uitati sa scoateti semintele din ardeiul iute.

 

friptura de porc2

 

Carnea spalata se se da prin pasta asta si se lasa cateva ore la rece, astfel se patrunde si fragezeste.

 

friptura de porc3

 

Punem tava la cuptor la 220 de grade Celsius pentru vreo 20 de minute apoi  mai reducem temperature la 200 si o lasam pana e bine patrunsa si usor rumenita la suprafata.

Simplu! Friptura iese usor picanta si cu o aroma faina.  Noi am servit-o cu cartofi si harbuz murat.

Am mai vazut eu la Radu o friptura pe care musai trebuie sa o fac la sarbatori: Friptura de porc umpluta cu carnati! Iar pentru un cotlet cu niste morcovi caramelizati puteti trage cu ochiul aici .

 

 

Pofta buna!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *