C

Coaste fragede de porc la cuptor

Weekendul asta ne-am rasfatat cu niste  coaste fragede de porc la cuptor. Tot timpul mi-a cam fost frica de gatit coaste pentru ca aveam impresia ca e ceva complicat si reusita depinde de un procedeu complicat.

Norocul meu este ca Bogdan de la Soft&Grace mi-a dat reteta lui cu toate explicatiile necesare. Tot el m-a indemnat la improvizatie pentru sosul barbecue.

Totul bine si frumos, asa ca va las reteta aici.

Ingrediente:

  • scaricica de porc (coaste)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • sos barbecue (daca nu avem acest sos il improvizam in bucatarie cu urmatoarele ingrediente: miere, mustar, sos Tabasco, suc de rosii, sare, 1 catel usturoi, fulgi de chili)

Cum preparam coaste fragede de porc la cuptor fara emotii

Mod de preparare coaste fragede de porc la cuptor:

Scaricica de porc se taie in bucati astfel incat fiecare bucata sa aiba cate 3-4 coaste, iar fiecare portie ar trebui sa contina cate doua bucati.

Carnea se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se amesteca bine si se aseaza in hartie de copt rasucind de jur imprejur. Astfel contribuim la o fragezire reusita.

Tava se da la cuptor pentru cca. doua ore, la 170 grade Celsius.

Dupa cele doua ore carnea va deveni foarte frageda si se va desprinde usor de pe oase.

Inlaturam hartia de copt de deasupra si cu o pensula ungem carnea cu sosul barbecue

Cum preparam sosul barbecue in casa in caz ca nu avem un sos barbecue original:

Aici am facut o improvizatie: 1 lingura de mustar, 2 linguri miere, 2-3 linguri suc de rosii, 1-2 linguri sos Tabasco (varianta mai afumata),  1 catel usturoi, sare si ceva fulgi de chili.

Dupa ce am uns carnea dam iar tava la cuptor, vreo 10 minute la 200 grade Celsius, cu functia grill. Daca nu aveti cuptor electric puneti tava mai sus pentru o rumenire mai eficienta.

Cam asta e tot, absolut delicioase aceste coaste fragede de porc la cuptor.

Ca sa fie totul bine am pus alaturi niste cartofi prajiti, niste conopida la gratar (credeti-ma ca  este foarte buna), un sos de iaurt cu usturoi si ce a mai ramas din sosul barbecue.

De acum nu o sa-mi mai fie frica de gatit coaste, sa nu va fie nici voua.
Pentru o inspiratie de gatit carnea de porc va las si reteta de friptura condimentata a lui Jamie Oliver.

Sa aveti spor!

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *