T

Tocanita de ardei copti cu rosii

Tocanita de ardei copti cu rosii este o mancare foarte simpla, de post si tare gustoasa. Se pregateste in special vara pentru ca atunci ne bucuram din plin de abundenta legumelor.

O mancare de sezon ce nu are nevoie de prea multa prezentare ci doar sa ne amintim gustul ala bun al ardeilor de vara. Fie ei simpli sau kapia, ardeii nu trebuie sa lipseasca perioada asta de pe masa.
Daca astia vi se par prea simpli uitati-va si la reteta de ardei kapia cu smantana.

Preparare pas cu pas tocanita de ardei copti cu rosii


Ingrediente:

  • 10 ardei grasi marisori (cca 1kg)
  • 2 morcovi
  • 700g rosii proaspete (sau conserva)
  • 1 ceapa mare
  • 25 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 crengute cimbru
  • sare/piper
  • 1 legatura mica patrunjel

Mod de preparare:

Ardeii se spala, se sterg si se coc la gratar sau la grill de aragaz/ tabla. La coacere ardeii se intorc pe toate fetele pana ce fac o pojghita negricioasa. Dupa coacere se pun fierbinti intr-o oala cu capac. Deasupra se presara putina sare deoarece aceasta ajuta la o decojire rapida.

Se lasa in oala macar 10-15 minute si apoi se curata usor de pielita. Urmeaza indepartarea cotoarelor, semintelor si nervurilor si taierea in bucati potrivite. Asa tocanita se va manca mai usor, fara sa ne murdarim prea tare la masa. Zic asta deoarece exista posibilitatea de a pune ardeii intregi in mancare.

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare, iar rosiile se taie in cubulete.

tocanita de ardei cu rosii

Intr-o tigaie incapatoare se infierbanta uleiul si apoi se caleste usor ceapa doar cat sa se inmoaie putin. Se adauga morcovul ras si se amesteca, apoi rosiile cubulete, sarea si cimbrul. Compozitia asta se lasa la foc mic cateva minute pana ce toate legumele s-au patruns bine. Atunci se adauga lingura de faina si se amesteca pana ce compozitia pare ca se leaga usor. Se toarna ardeii copti impreuna cu zeama ce s-a scurs din ei. Se amesteca si se mai lasa la fiert cateva minute.
La final se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

tocanita de ardei

Tocanita de ardei copti cu rosii merge perfect cu mamaliga, dar si cu paine. Noi am mers pe varianta cu lipie. Daca aveti si niste muraturi alaturi sau un ardei iute cu atat mai bine.

Spor la bucatarit!

5/5 (1 Review)

CategoriesDe post Mancaruri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *