pate vegan de nuc3i

 

Candva am mancat niste pate de nuci ce mi-a placut foarte mult. Am incercat sa-l reproduc, mai ales ca se potriveste de minune cu sezonul rece si cu zilele cand avem nevoie de energie.

Pateul vegan de nuca sau pasta de nuca se poate servi pe paine prajita, crakers sau chiar am putea umple cu aceasta compozitie niste rosii mai mici sau fasii de ardei.

Ingrediente:

  • 250g miez de nuca
  • zeama de la o lamaie mica
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • putina apa daca este necesar

Mod de preparare:

Nucile se pun la hidratat in apa rece pentru  2-3 ore. Din cand in cand schimbam apa, aceasta devenind maronie de la pielita nucilor. Daca nu schimbati apa pateul va avea un gust usor amarui si o culoare mai inchisa.

Puteti lasa nucile la inmuiat  peste noapte iar dimineata preparati pateul .

pate vegan de nuci1

 

Intr-un robot de bucatarie punem nucile hidratate, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si usturoiul (daca doriti). In functie de preferinte mai puteti adauga anumite ierburi (busuioc, oregano) sau boia de ardei, chili. Eu prefer varianta mai simpla cand gustul de nuca este profund. Gustul il ajustati voi in functie de preferinte.

Pateul vegan de nuci are un gust  profund si e un preparat satios. Mi se pare foarte potrivit pentru micul dejun sau o gustare intre mese. Sunt convinsa ca le va placea si copiilor, cel putin copiii care au mancat din pateul facut de mine le-a placut.

pate vegan de nuci2

 

Dupa preparare il puteti tine 1-2 zile dar in vase acoperite si la rece.

Sper sa va incante gustul intens de nuca si energia care o da.

 

 

  1. Maribela says:

    Cu siguranta este delicios si hranitor, cu o mentiune: servit pe paine este o combinatie dezastruoasa: proteine cu carbohidrati!!! Sugestie: pateul de nuci servit pe felii de castravete, ardei, ridiche, foi de salata verde sau alte frunze! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *