Fetele care ma urmaresc pe Instagram au vrut reteta de cornulete fragede cu nuci.
De cand ma stiu cornuletele sunt prezente pe mesele romanilor la sarbatori mari sau mici.

De cornulete cu magiun, la cele cu rahat sau nuca toate sunt delicioase si se fac din ingrediente simple, la indemana in orice casa. Cornuletele cu nuci nu au umplutura in mijloc, nucile fiind amestecate in aluat.
Totul e simplu si prezentat mai jos.
Preparare pas cu pas cornulete fragede cu nuci
Ingrediente:
- 200g untura (sau unt peste 80% grasime)
- 200g smantana (peste 30% grasime)
- 200g nuci macinate
- 200g faina
- 1 galbenus
- 150g zahar pudra
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Untura sau untul trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a fi incorporate mai bine.
De data asta am folosit niste untura de mangalita pe care am gasit-o inainte de pandemie la Lidl. Cornuletele au iesit super fragede.
Asadar untul se amesteca cu smantana, galbenusul si un strop de sare pana devine o pasta omogena. Amestecul se poate face cu lingura de lemn (dar dureaza mai mult), telul sau mixerul.
La sfarsit se adauga nuca macinata fin si faina. Ele se incorporeaza cu o spatula.
Daca nuca este macinata mai grosier atunci o sa fie mici imperfectiuni la modelare, dar nimic serios.
Aluatul format se da la frigider pentru o ora.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Pe o planseta presarata cu faina, se rupa bucati si se modeleaza rulouri subtiri de cca.1 cm. Acestea se taie in bucati de cca 8-10cm. acestea se indoaie in forma literei U si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se da la copt in cuptorul preincalzit pentru cca.30 de minute. Cornuletele trebuie sa fie usor rumenite.


Se lasa la racit in tava pentru ca sunt foarte fragede si se rup usor.
Atunci cand sunt reci se dau prin zahar pudra in care se amesteca niste zahar vanilat. Se pastreaza in cutii metalice sau vase de sticla inchise etans.

O bunatate de cornulete fragede cu nuci. Au gust intens de nuca si se topesc in gura.
Spor la prajiturit!