Cornuletele sucevene sunt de neuitat. Pufoase si moi de se topesc in gura sunt prajituri ce se dau mancate. In Bucovina nu exista eveniment sau sarbatoare in care sa lipseasca. Probabil cornuletele exista si in alte zone dar aici detin un loc in topul prajiturilor.
Reteta este mai mult decat simpla si daca nu o stiati, va invit la mine in bucatarie sa vedeti cum se fac cornuletele.
Cornulete fragede sucevene – instrucțiuni de preparare
Ingredientele:
- 250 g unt (unt gras sau untura, se poate face 125g unt si 125g untura)
- 250g smantana (ideea este ca intotdeauna cantitatea de unt trebuie sa fie egala cu cea de smantana)
- 1 lingurita drojdie
- faina cat cuprinde pentru un aluat care sa nu fie tare
- sare un praf
- magiun sau rahat pentru umplut
- 250-300g zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus, adica unt, smantana, faina, drojdie, sare facem un aluat potrivit si-l dam pentru cel putin 30 de minute la frigider.(se poate lasa si un timp mai mare ).
Dam drumul la cuptor la 180 de grade si ne apucam de cornulete. Eu fac mingiute din aluat pe care le intind cu sucitorul . Aceasta forma rotunda o tai in 8 bucati, pun umplutura , rasucesc din partea lata spre varf si gata…
Cornuletele se aseaza in tava pe care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Sunt gata atunci cand incep sa capete usor o culoare aurie. Cand sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra si se pot pastra in cutii metalice (dupa ce s-au racit).
Asa-i ca a fost simplu?
Spor la prajiturit!
Majunul trebuie amestecat cu ceva sa fie ma-i tare?
Merci
De obicei magiunul este destul de tare. In caz ca ti se pare ca e prea moale poti adauga o lingura de amidon alimentar.
Spor la prajiturit Rica!
Cam cata faina intra, Dana? Nu am facut cornulete niciodata si nu as vrea sa gresesc.
Andreea cred ca intra cam 400-500g da faina. Ai grija sa nu faci aluatul prea tare.
Spor!
De care drojdie? Proaspata sau uscată? Multumesc!
Prospata am folosit, dar cred ca merge si cu cea uscata.