Craciunul e chiar foarte aproape asa ca m-am gandit sa va aduc mici idei dulci pentru aceasta perioada. Stim bine ca, atat copiilor dar si adultilor le plac dulciurile frumos decorate, mai ales in preajma Craciunului.
De data asta m-am gandit la niste biscuiti cu cacao, fragezi si usor de facut. La aceasta operatiune puteti sa implicati si copiii. Va fi un castig pentru ambele parti.
Ingrediente:
- 150g unt
- 50g zahar pudra
- 1 ou
- 2 linguri cacao
- 250g faina
- un strop sare
- creioane cu glazura colorata Dr. Oetker
- bilute colorate si stelute Dr. Oetker
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si praful de sare. Cand untul e spumos se adauga oul si apoi putina faina, cat sa se formeze o pasta omogena.
Din aceasta pasta luam doua linguri si punem deoparte.
Aluatului nostru de biscuiti ii adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam. Urmeaza faina si aluatul este gata.
Nu uitati sa lasati putina faina pentru aluatul alb. Acesta il obtinem prin amestecarea celor doua linguri de pasta ce le-am pus deoparte cu faina, cat sa iasa o bila de aluat.
Aluaturile se dau la rece pentru cel putin 30 de minute apoi se intind cu sucitorul folosind faina pe planseta.
Cu ajutorul unor forme specifice de Craciun decupam biscuitii. Eu am ales braduti , stelute si reni. Pentru un plus de dichis ne folosim si de aluatul alb. Partile de aluat alb pot fi lipite cu putin albus sau atunci cand sunt suprapuse se apasa usor cu mana.
Biscuitii cu cacao se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de circa 10 minute. Asadar stati cu ochii pe ei pentru ca se pot arde foarte repede.
Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet si abia apoi ne apucam de decorat. Pentru aceasta parte va puteti folosi imaginatia si decorurile favorite. Eu am apelat la creioanele cu glazura Dr. Oetker si niste decoratiuni bilute si stelute. Asezati fursecurile pe platouri intinse si lasati sa se usuce glazura.
Biscuitii se pastreaza in cutii metalice inchise, asta daca nu ii mancati chiar in aceeasi zi. Sunt asa fragezi si buni incat sigur veti repeta figura.
Spor la prajiturit!
🙂 Ce frumusei sunt!!!
Merci. Apetitul pentru biscuiti s-a activat la Bucuresti :).
Deja incep sa simt atmosfera de sarbatoare!! 🙂 Puppici si o zi super sa ai!!
Merci Mihaela. Te pup.
Bună seara!
Aş dori să ştiu cate bucăți ies din aceste ingrediente.
Vă mulțumesc!
Iulia, ies cca 30 de bucati, asta depinde de dimensiunea formei cu care tai biscuitii.
Spor la prajiturit!