Acus incepe Postul Craciunului asa ca m-am gandit sa va aduc o reteta de pate vegetal din cartof dulce si linte.
Este o reteta simpla si super delicioasa, nu contine nici un fel de prajeala, iar gustul bun vine si din faptul ca doua ingrediente se coc la cuptor.
Din aceeasi serie va las si reteta de pate vegetal din ciuperci si pate vegan din nuci.
Preparare pas cu pas pate vegetal din cartof dulce si linte
Ingrediente:
- 500g cartof dulce
- 200g linte rosie
- 1 ceapa
- 1-2 lingurite pesto rosu
- 1-2 linguri ulei de masline
- sare
- fulgi chili (optional)
Mod de preparare:
Cartofii dulci si ceapa se spala cu tot cu coaja, se taie in doua pe lungime si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor, la 190-200grade Celsius pentru cca.20 de minute sau pana cand cartoful dulce s-a copt si este moale.
Eu am folosit un singur cartof mare ce cantarea 500g, iar ceapa a fost rosie deoarece imi place mult gustul ei. Se poate pregati cu orice fel de ceapa.
Lintea se clateste cu apa rece si se pune la fiert intr-o cratita astfel incat apa sa depaseasca lintea cu doua- trei degete. Lintea fierbe foarte repede, asa ca aveti grija sa nu o faceti terci. Dupa fierbere aceasta se strecoara printr-o sita.
Dupa ce avem toate ingredientele coapte/fierte le punem intr-un vas inalt, bineinteles dupa ce am indepartat coaja cartofului si a cepei. Peste cartof, ceapa, linte adaugam doua linguri ulei de masline, sare si putin pesto rosu. Le pasam pe toate cu un blender de mana.
Eu am folosit un pesto roso din Lidl. Se gaseste la borcane mici si desavarseste gustul. Daca nu aveti asa ceva se poate si fara sau puteti sa inlocuiti poate cu ceva ierburi preferate.
Pentru a echilibra gustul usor dulce puteti pune si fulgi de chili. Eu asa fac, dar eu pun fulgi de chili pe multe mancaruri.
Daca vi se pare prea dens si nu puteti pasa atunci adaugati putin apa in care a fiert lintea.
Aceasta pate vegetal din cartof dulce si linte il puneti intr-un borcan si-l puteti pastra in frigider cateva zile fara probleme.
Se serveste la micul dejun, gustari sau cina. Are culoare faina si gust bun.
Spor la bucatarit!