Sandwichuri calde cu pesto de ardei si halloummi– o reteta simpla si rapida ce poate aduce pe masa un mic dejun delicios…si chiar o cina daca mai adaugam o salata alaturi.
E sezonul ala in care ba ploua, ba ninge, ba bate vantul si mancarurile calde parca indulcesc putin ziua.

Preparare pas cu pas sandwichuri calde cu pesto de ardei si halloummi
Ingrediente:
- 8 felii de paine toast
- 8 lingurite pesto de ardei
- 225g haloummi
- verdeata
Daca faceti voi pesto de ardei (eu am folsit varianta la borcan de la Lidl):
- 3- 4 ardei capia copti
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel mic de usturoi
- 2 linguri parmezan
- 1 lingura muguri de pin (merge si cu nuci)
- sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Aprindeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru aceasta reteta puteti folosi paine toast sau orice paine va place atat ca forma, dar si continut.
Pesto-ul de ardei folosit de mine este varianta din comert, foarte bun de altfel atat la sandwichuri cat si la paste sau omlete. La fel de bun este si cel clasic din busuioc.
Daca nu aveti asa ceva la indemana puneti intr-un blender: ardeii copti, uleiul de masline, parmezanul ras, mugurii de pin/nuci, zeama de lamaie, sarea si pasati. In caz de este prea moale mai puteti adauga cateava nuci sau parmezan ras.

Feliile de paine se ung cu pesto si se dau la cuptor pentru cca. 10 minute. Paine trebuie sa fie usor rumenita pe margini, dar sa-si pastreze miezul usor moale.
Cat sta painea la cuptor va ocupati de branza halloummi. Aceasta se sterge cu un servetel in caz de este umeda, se taie felii si se rumeneste usor la grill sau intr-o tigaie antiaderenta.


Scoateti painea din cuptor, asezati deasupra feliile de halloummi si presarati putina vedeata (patrunjel, ceapa verde, busuioc).
Asta e, simplu, bun si…dispare imediat.
Pentru inspiratie va las si reteta de sandwichuri calde cu usturoi si branza.
Spor la gatit!