Daca e frig, daca e ploios, daca vrem o mancare satioasa atunci pregatim chili con carne. E o mancare delicioasa, plina de gust si savoare.

Reteta isi are originile in Mexic si este foarte populara in America. De regula este un preparat picant ce musai are carne de vita, rosii si condimente.

Retete sunt nenumarate si uneori sunt tot felul de discutii pe marginea acestora. M-am inspirat de aici, dar am redus condimentele. Sa nu ma certati ca am pus si niste naut si porumb, dar asa am simtit pe moment. Reteta originala e doar cu fasole rosie.

chili con carne

Preparare pas cu pas chili con carne

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 500g rosii cuburi
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei capia/gras rosu/portocaliu
  • 1 ardei iute
  • 400g fasole rosie din conserva
  • 100g naut fiert
  • 100g porumb
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura paprika dulce sau picanta
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita oregano
  • 125ml apa
  • 3 linguri ulei
  • sare/piper

Pentru servire:

  • Iaurt grecesc, coriandru proaspat

Mod de preparare:

Ceapa curatata si spalata se toaca marunt, la fel ardeiul gras, ardeiul capia si usturoiul.

Intr-o tigaie mare si cu marginile mai inalte incingeti uleiul si caliti ceapa si usturoiul timp de un minut apoi adaugati ardeiul si mai caliti 1-2 minute.

Imediat adaugati carnea tocata de vita si condimentele. Amestecati din cand in cand pana ce carnea se rumeneste usor.

chili con carne

Turnati deasupra rosiile tocate cuburi si apa si lasati sa fiarba la foc domol vreo 20 de minute sau chiar mai mult. Fierbeti in functie de preferinte. Daca va place mai scazut, cu sos mai putin atunci fierbeti mai mult.

La final adaugati pasta de tomate si fasolea rosie bine scursa, nautul si porumbul. Amestecati, mai lasati sa dea cateva clocote si apoi potriviti gustul daca este necesar.

chili con carne

Puneti chili con carne in farfurii adanci si serviti cu putin iaurt grecesc sau smantana + coriandru proaspat . Merge foarte bine alaturi de lipie  sau peste niste orez simplu. Lipiile mele sunt din magazin, dar bagate putin la cuptor, ca asa ne plac mai mult.

Pentru inspiratie va las si reteta de tacos de pui si sos de avocado.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *