C

Chiftele din carne de curcan cu dovlecei pe frigaruie

Chiftele din carne de curcan cu dovlecei pe frigaruie, un fel de kebab, un fel de mancare pe care prietena Oana l-a gasit si dorit. Ideea absolut geniala vine de pe blogul Laura Adamche si mi-a placut prea tare, asa ca am sa o imparatasesc cu voi.

Carnea de curcan uneori iese la gatit poate ceva mai uscata, mai inecacioasa si asta pentru ca are o textura diferita, iar grasimea e inexistenta. Combinatia asta cu dovlecei salveaza minunat situatia.

Chiftele din carne de curcan cu dovlecei

Preparare pas cu pas chiftele din carne de curcan cu dovlecei pe frigaruie


Ingrediente:

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1 dovlecel mic spre mediu
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • sare/piper
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:
Dovlecelul se spala, se indeparteaza capetele si se da pe razatoarea mica. Daca dovlecelul este mai mare atunci i se scot semintele din interior si se inlatura coaja. Al meu a fost fraged asa ca la l-am lasat intreg. Se presara cu sare si se lasa vreo 10-15 minute cat sa elimine apa.
Dovlecelul ras se scurge bine in maini.

Intr-un bol mare se pun toate ingredientele: carnea tocata de curcan, dovlecelul bines curs, oul, parmezanul ras, pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Compozitia se amesteca pana ce se incorporeaza ingredientele. Se pot adauga si alte condimente, dupa preferinte.

Din aceasta compozitie, cu mainile unse usor cu ulei se fac chiftele lunguiete direct pe betisoare din lemn (din cele folosite pentru frigarui). Mie mi-au iesit 14 bucati.

Chiftele din carne de curcan cu dovlecei

Gratarul se infierbanta bine. Eu am folosit un grill de aragaz.

Aceste chiftele pe frigaruie se frig cateva minute pe ambele parti si chiar pe partile laterale daca este nevoie.

Se servesc calde, preferabil langa o salata si cu un sos alaturi. Eu am facut doua sosuri: unul de usturoi cu iaurt grecesc si unul picat de rosii cu chili si busuioc.

kebab din carne de curcan
Chiftele din carne de curcan cu dovlecei

Foarte, foarte bun acest preparat. Deja l-am facut de doua ori si probabil ramane la preferate pentru carnea de curcan. Faptul ca nu ies uscate, ci usor suculente e un mare atu.
Sper sa le incercati si voi.

Pentru inspiratie va las si reteta de chiftelute din piept de curcan cu sos de smantana si mustar.

Spor la gatit!

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *