Reteta de oua scotiene este perfecta perioada asta, dar nu numai.
Ouale scotiene sunt hranitoare si gustoase ele fiind de fapt niste oua fierte imbracate in invelis de carne tocata (compozitie de carnati proaspeti in reteta originala) date apoi prin faina, ou, pesmet si prajite in baie de ulei.
Merg de minune la picnicuri, aperitive sau mic dejunuri pentru zilele in care avem de facut ceva efort fizic.
Reteta mea este cumva adaptata deoarece am folosit oua fierte la Paste (in reteta originala ouale trebuie sa fie usor cleioase in interior) si carnea nu a fost de carnati proaspeti ci o carne tocata de curcan.

Preparare pas cu pas oua scotiene
Ingrediente:
- 10 oua fierte
- 500g carne tocata de curcan
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 piper negru macinat
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita rasa boia afumata
- 1/4 lingurita nucsoara
- 2 oua
- 100g faina
- 100g pesmet
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Carnea tocata de curcan se amesteca bine cu sarea, condimentele si mustarul. Nu se pune ou crud in compozitie ca la chiftele.
Pregatim cate un bol cu faina, pesmet si unul cu cele doua oua batute. In bolul cu pesmet strecuram si putina sare, chiar si niste condimente.


Ouale scotiene se modeleaza in palme. Ouale se imbraca intr-un invelis de carne astfel incat sa nu ramana nici o parte descoperita.
Uleiul se pune la infierbantat. Daca aveti o friteuza este perfect. Eu am folosit un ceaun mic pentru prajire.
Oul fiert imbracat si pregatit se da prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet. Se prajesc pana ce crusta are o culoare aurie placuta.

Ouale se scot pe servetele pentru a se absorbi surplusul de grasime.
La servire se injumatatesc pe lungime.
Alaturi am pregatit si un sos de iaurt grecesc cu mustar si ceva condimente mai picante.
Tare bune au iesit si toata lumea a fost incantata. Cred ca le voi pregati si pentru urmatorul weekend.
Daca va plac ouale va recomand si ouale Benedict sau oua posate turcesti cu iaurt-Cilbir.

Spor la gatit!