F

Friganele aromate din cozonac uscat

Dupa fiecare sarbatoare mai ramane cate o bucata de cozonac uscat sau uitat si asa putem imbogati micul dejun cu friganele aromate din cozonac uscat. Teoretic le putem face si din cozonac proaspat, dar nu cred ca este cazul.

Bineinteles ca din cozonacul invechit putem pregati si o budinca delicioasa sau bomba de inghetata. Orice idee de reciclare este binevenita pentru a nu arunca cumva aceasta bunatate pregatita cu drag in fiecare casa.

Va incurajez sa gasiti solutii pentru orice frunza ofilita sau branza uscata din frigider. Aruncatul mancarii nu face bine nimanui.

Friganelele aromate din cozonac

Preparare pas cu pas friganele aromate din cozonac uscat

Ingrediente:

  • 6-8 felii de cozonac
  • 2 oua
  • 200ml lapte
  • 1/4 lingurita scortisoara rasa
  • 1/2 pastaie tonka
  • 1 strop sare
  • 50ml ulei + 50g unt

Mod de preparare:

Cozonacul se taie in felii de cca 1,5-2cm.

Intr-un bol se bat cu un tel ouale impreuna cu laptele, preferabil unul integral. Compozitia se amesteca cu scortisoara macinata si tonka. Pastaia de tonka se rade pe razatoare si aduce un gust placut usor vanilat.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul si untul pana ce se infierbanta usor. Feliile de cozonac se scalda bine pe ambele parti in compozitia de lapte cu oua. Ele se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor.

Friganelele aromate din cozonac uscat se scot pe un platou tapetat cu servetele pentru a absorbi surplusul de grasime.

Friganelele aromate din cozonac
Friganelele aromate din cozonac

Preferabil sa le servim calde, dar sunt bune si reci. Le putem pune langa o cana de lapte sau o ceasca de cafea.

Noi am incercat si varianta cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi peste care am mai ras un praf de tonca. Se pot decora si cu putina ciocolata topita sau cu o lingurita de dulceata. Si asa o felie de cozonac uscat se poate transforma intr-un desert fin.

Spor la gatit si reciclat!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *