C

Ce facem cu mancarea ramasa de la masa de Paste?

Asadar ce facem cu mancarea ramasa de la masa de Paste? Cu siguranta prind bine niste retete din resturi alimentare.

Indiferent de sarbatoare mereu ramane cate ceva de mancare ce trebuie refolosit, reinventat pentru a nu fi aruncat.

Haideti sa nu facem risipa alimentara si sa ne bucuram de tot ce avem. Uneori din resturi ies niste mancaruri foarte bune.

Dupa ce trece Pastele ramanem uneori cu multe oua fierte, cozonac ce si-a pierdut prospetimea, paine invechita si resturi de friptura de care nimeni nu se mai apropie.

retete din resturi alimentare

Le voi lua pe rand si sper sa va inspir macar putin. Pentru a citi reteta apasati pe titlul ei.

Retete cu oua fierte

  • Din oua vopsite sau ouale fierte ramase putem face:

Oua scotiene, reteta de reciclat oua– o reteta ce poate compune un mic dejun delicios sau un preparat numai bun de luat la picnic. Ouale fierte sunt acoperite cu un invelis de carne tocata.

retete din resturi alimentare

Salata de oua cu verdeturi– ouale sunt perfecte in salate, iar verdeturile din perioada asta dau acea tenta fresh de care avem nevoie.

salata de oua

Salata de oua, spanac si piept de pui

salata de oua

Salata de oua cu hasmatuchi– o salata de primavara de care trebuie sa ne bucuram. Acum e perioada de hasmatuchi- o verdeata atat de aromata si de binevenita in orice salata.

retete din resturi alimentare

Retete cu cozonac si paine uscata

  • Din cozonac uscat/paine uscata putem face o multitudine de budinci dulci sau sarate, simple sau in combinatie cu fructe sau inghetata. Toate merita atentie si sunt delicioase.

Bomba de inghetata– o reteta pe care am descoperit-o la Jamie Oliver. Felii de cozonac sau chiar pandispan/chec imbraca un miez generos de inghetata.

retete din resturi alimentare

Budinca de paine cu mere si ciocolata– un desert simplu si bun cu ingrediente la fel de simple. Nu aruncati painea ca tare multe retete putem face cu ea.

Budinca dulce de paine

retete din resturi alimentare.

Friganele din cozonac (sau din paine) – pot fi un mic dejun de rasfat sau un desert apreciat, mai ales daca puneti alaturi si o bila de inghetata.

Budinca de paine cu rosii este absolut delicioasa, iar atunci cand aveti rosii din alea bune as spune ca e o mancare de vara ce trebuie repetata.

Din painea uscata se pot face crutoane sau pesmet, ambele de mare folos in bucatarie. Pentru crutoane taiati painea cubulete si le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropiti cu ulei de masline (sau floarea soarelui), presarati putina sare si plante aromatice uscate (oregano, busuioc, zaatar etc.). Dati tava la cuptor la 160-170 grade Celsius pentru cca.10-12 minute sau cat este nevoie pentru a fi uscate si usor rumenite.

Le puteti pastra in borcane inchise ermetic si consuma la supe crema sau salate.

Resturile de friptura se pot duce in sandiwichuri calde, lipii umplute cu legume si carne, omlete sau chiar tocanite.

Sper ca v-am inspirat cu aceste retete din resturi alimentare si impreuna reducem risipa alimentara.
Spor la gatit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *