Salata cu oua si spanac este un exercitiu impotriva risipei alimentare.
Ni se intampla ca dupa Sarbatorile de Pasti sa ramanem cu oua fierte ce nu prea se mai dau mancate asa.
Cum tocmai am trecut de mesele pline si consistente, am putea valorifica atat ouale fierte cat si friptura ramasa. Bineinteles ca la acestea vom adauga multe legume verzi si colorate.
Putem face o salata in diferite combinatii, eu am folosit spanac, ceapa si usturoi verde si ridichi . Ar merge bine si cu rucola sau salata creata.
Ingrediente 4 persoane :
- 4-6 oua fierte tari
- 4 legaturi potrivite de spanac
- 4 cepe verzi
- 4 bucati usturoi verde
- 6-8 ridichi rosii
- un bol mic cu carne (fiarta sau din friptura)
- 1 lamaie mica
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare salata cu oua si spanac:
Spanacul , ceapa si usturoiul verde se spala sub jet de apa si se zvanta bine. Spanacul se rupe bucati, ceapa si usturoiul se taie marunt. Acestea se amesteca intr-un bol.
Ouale si carnea din friptura se taie cubulete.
Ridichile se taie felii subtiri
Pregatim portiile individuale in boluri pentru salata. La baza asezam legumele verzi (spanac, ceapa, usturoi), deasupra vor veni carnea si ouale taiate cuburi iar pe laterala asezam frumos feliile de ridichi.
Din zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper pregatim dressingul. Fiecare isi va pune in bolul lui cat dressing doreste.
Salata de oua este gata. Avem si ceva proteine dar si multe vitamine.
Sa aveti pofta!
Mai am si varianta salatei de oua cu verdeturi, tot o bunatate!
Am facut si eu aceasta reteta si este foarte buna!