bomba de inghetata4

La multi ani si bine v-am gasit in noul an.

La  fiecare sarbatoare , cand gatim mult ,avem surpriza sa descoperim ca nu toate s-au mancat  iar painea si  cozonacul  s-au uscat nitel. Daca painea o putem transforma in pesmet sau crutoane, cozonacul  poate suporta si el intrebuintari.  Acu   cativa ani  l-am vazut pe dragul de Jamie Oliver cum facea o “bomba de inghetata” folosindu-se de cozonacul ramas. Eu zic ca e o idee minunata si inedita.

Este a doua oara cand fac aceasta bomba de inghetata si asta la insistenta copiilor. Puteam sa nu le fac pe plac?

Ingrediente:

–         6-7 felii de cozonac (merge si chec, pandispan sau guguluf)

–         cca 1 kg. de inghetata

–         4-5 linguri de fructe confiate (sau din dulceata , conservate)

–         100ml sirop de fructe (optional si cateva linguri de lichior)

–         100g ciocolata

Mod de preparare:

  Avem nevoie de un bol de plastic sau inox, ce are o baza mica si se largeste treptat. Bolul se tapeteaza cu folie alimentara lasandu-se si peste margini.

Se aseaza feliile de cozonac (taiate nu foarte gros) de jur imprejurul  bolului. Dupa ce le-am aranjat frumos adaugam un rand de inghetata, fructe, inghetata, fructe .

bomba de inghetata

Dizolvam siropul cu putina apa si turnam pe marginea bolului, astfel incat sa fie absorbit de cozonac. Daca doriti adaugati si cateva linguri de lichior de calitate.

bomba de inghetata2

sirop

La sfarsit se intorc spre interior marginile de folie si se da bolul la congelator.

bomba de inghetata3

Avantajul la bomba asta este ca o putem face cand avem ingredientele si o servim cand avem musafiri sau cand nu avem vreme sa preparam un desert.

 

Bomba de inghetata va fi tinuta 10-15 minute la temperature camerei inainte de a fi servita. In timpul asta topim o ciocolata si o turnam in varf, lasand sa curga usor pe margini. Ea se taie in felii in grosute si aduce cu siguranta un zambet pe chipul celui care o serveste.

bomba de inghetata.8jpg

V-am convins? Buna idee a mai avut Jamie!

bomba de inghetata7

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *