oua Benedict4

Ouale Benedict sunt ceea ce numim mic dejun perfect, sunt un fel de perfectiune a diminetii inainte de a ne apuca de treaba.

Reteta nu este simpla dar nici foarte complicata, mai mult dureaza insa desfasurarea etapelor. Credeti-ma insa ca merita tot efortul si deranjul, sunt minunate!

Ingrediente de baza:

  • 2 chifle marisoare
  • 4 oua
  • 8 felii de bacon
  • 3-4 fire de ceapa verde sau cepsoara

Ingrediente sos olandez:

  • 2 galbenusuri
  • 90 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare sos olandez:

Untul se topeste si se lasa la racorit.

Intr-o craticioara galbenusurile , sarea si zeama de lamaie  se amesteca bine cu telul cam 1-2 minute.  Se aseaza craticioara la bain marie si se amesteca in permanenta . Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga cate putin unt amestecand mereu pana se termina de incorporat tot untul. Focul va fi cel mai mic posibil !

Se gusta si se mai adauga sare si piper. Se pastreaza acoperit cat timp ne ocupam de pregatirea bazei. Trebuie de stiut ca sosul olandez se consuma imediat fiind foarte perisabil.

Mod de preparare si montare :

Chiflele se taie in doua si se coc la grill.

oua Benedict1

Baconul se prajeste in tigaie dupa care se lasa pe un prosop de hartie.

oua Benedict

 

Intr-o oala cu 2-3 l apa si 2-3 linguri de otet se fac ochiurile . Cand apa fierbe se pune cate un ou nu inainte de a da focul la minim. Se lasa acolo cam 2 minute dupa care se scoate cu ajutorul unei spatule sau spumiere. Ouale se vor aseza pe un servet pentru a nu fi pline de apa.

 

oua Benedict.5jpg

 

Acum urmeaza asamblarea. Pe jumatate de chifla coapta se aseaza putin sos, apoi 2 fasii de bacon, ochiul facut in apa si sosul olandez astfel incat sa acopere bine continutul. Se decoreaza cu ceapa verde tocata foarte marunt si poate putin piper.

 

oua Benedict3

 

Dupa acest tur de forta prin bucatarie putem sa savuram ouale Benedict.

Iubesc acest mic dejun!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *