S

Sendvis cu avocado si branza

sendvis cu avocado1

Despre un mic dejun echilibrat sau o gustare satioasa si sanatoasa se pot scrie multe. Poate ar fi bine ca sa mai uitam de clasica felie de paine cu sunca presata si cascaval si sa vedem si alte fete ale acestui subiect.

Azi vin cu o propunere simpla dar placuta. Poate nu e asa potrivita pentru un mic dejun deoarece contine usturoi, dar  merge pentru o gustare de dupa amiaza, sau chiar o cina lejera asociata cu o salata de cruditati.

Nu o sa va dau cantitati fixe ci doar ingrediente si ideea…apoi fiecare se poate juca in voie.

Ingrediente:

–         felii de paine

–         avocado

–         oua de prepelita (fierte)

–         branza  brie

–         branza feta

–         usturoi

–         sare

–         ulei

–         zeama de lamaie

–         piper

Mod de preparare:

Din cativa catei de usturoi pasati, 2-3 linguri de ulei , sare si zeama de lamaie facem un sos cu care ungem feliile de paine. Feliile vor mai primi deasupra feliute subtiri de branza brie.  Se pun in tava si se dau la cuptor (la 160 de grade Celsius) pentru cca 10-15 min , atat cat sa fie usor crocante la exterior dar moi in interior.

sendvis cu avocado2

Cand sunt gata adaugam felii de avocado (pregatite in prealabil), jumatati de ou de prepelita si putina branza feta pentru potentarea gustului. Poate urma si o ploaie de piper.

sendvis cu avocado

Cam asta e ideea. Acest sendvis merge cu un pahar de iaurt, un fresh de citrice sau o salata de cruditati.

Pofta sa aveti.

O alta idee cu legume si oua de prepelita gasiti aici :
http://bonduelle.ro/4culori/recipe/tarte-cu-crema-despanaclegume-si-oua-de-prepelita

 

  1. Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *