Crema de avocado cu branza este un preparat lejer si sanatos.
Pentru ca aveam doua avocado bine coapte si niste branza (toate ramase dinainte de Craciun) m-am gandit sa le combin si astfel sa rezolv un mic dejun sau o gustare.
Pe langa ca am reciclat de prin frigider am decurs si la preparate fara carne, ca doar au fost Sarbatorile si am cam abuzat de ele.
Reteta s-ar spune in doua cuvinte, dar va las aici o mica descriere si cateva fotografii.

Preparare pas cu pas crema de avocado cu branza
Ingrediente:
- 2 bucati avocado
- 200g branza de vaci
- 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 catei usturoi
- Sare
Mod de preparare:

Pentru un preparat reusit, avocado trebuie sa fie bine copt si cremos.
Avocado se taie pe lungime, se scoate miezul cu o lingura si se stropeste cu zeama de lamaie.
Peste aceasta se adauga branza de vaci (preferabil mai moale), sarea, uleiul de masline si usturoiul. Totul se paseaza cu un blender de mana pana ce compozitia devine omogena si are un aspect cremos.
Daca nu sunteti fani usturoi puteti sa-l scoateti sau poate inlocui cu niste fulgi de chili. Daca branza de vaci este mai tare puteti adauga si o lingura de smantana sau iaurt grecesc pentru a-i da consistenta potrivita.
Crema de avocado cu branza este perfecta pentru un mic dejun alaturi de o paine integrala cu seminte, preferabil prajita. Nu se refuza nici la cina, poate ca o umplutura la niste niste rosii sau frunze de andive. Cred ca ar merge si niste oua umplute cu o asemenea crema.
Mi-a placut mult ce a iesit mai ales ca este satios, dar si fresh in acelasi timp.

Puteti incerca si pasta de naut cu avocado sau o crema de avocado cu somon.
Spor la gatit!