In zilele cand aveti pofta sa mancati ceva fara carne, dar care sa tina totusi de foame, va recomand aceasta pasta de avocado si naut. Este  hranitoare si plina de vitamine.

Ador guacamole, imi place si humusul, asa ca acest fel de mancare are ingrediente din ambele. Pe langa gustul reusit as zice ca si culoarea este apetisanta. Cred ca preparatul in sine este putin inedit si va starni interesul daca il puneti pe masa.

Mod de preparare pas cu pas pasta de avocado si naut

Ingrediente:

–         2 avocado

–         250-300g naut fiert

–         1/2  lamaie

–         4-5 catei de usturoi

–         1/2  ardei iute sau unul intreg daca va place mai iute

–         100ml ulei

–         sare, piper

Mod de preparare:

    Nautul se pune la inmuiat cu o zi inainte si se fierbe a doua zi, asemeni fasolei. Daca nu aveti timp pentru aceste treburi puteti folosi nautul la conserva. Exista si variante de conserve fara conservanti, foarte bune si cu pret rezonabil.

naut si avocado

Avocado se curata si se taie bucati, se stropeste imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida si a-si pastra culoarea.

Intr-un bol punem nautul, cu ceva din zeama in care a fiert, avocado, uleiul, usturoiul taiat felii, ardeiul iute si putina sare. Pasam cu un mixer vertical pana totul devine o pasta cremoasa. Daca este prea densa mai adugati un pic din zeama in care a fiert nautul sau apa rece.

Potriviti gustul cu sare, piper si eventual zeama de lamaie.

Noi am servit aceasta bunatate cu niste lipii aburinde. Daca va intereseaza reteta apasati aici.(Codruta e specialista)

Aceasta pasta se potriveste perfect si pentru sandvichuri sau gustari rapide alaturi de legume crocante.

lipii

Sa aveti pofta!

5/5 (1 Review)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *