Pentru zilele in care doriti o mancare rapida, gustoasa si cu ingrediente hranitoare va recomand un curry de naut cu lapte de cocos – o delicioasa reteta vegana ( de post).
Reteta vine din bucataria indiana si cu usurinta se poate incadra la categoria comfort food. Este aromata perfect, usor cremoasa si la final da satietate.
Cu ingredientele la indemana prepararea dureaza cca 15 minute. Eu am folosit ingrediente de la Paradisul Verde din gama Clearspring.
Preparare pas cu pas curry de naut cu lapte de cocos
Ingrediente:
- 350g naut in suc propriu -Eco Demeter
- 200ml lapte de cocos Eco Clearspring (conserva)
- 150g rosii pasate (suc de rosii)
- 1 ceapa
- 3-5 catei de usturoi
- 1 ardei capia (gogosar)
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita garam masala
- 1/2 lingurita ghimbir pudra (sau 1 lingurita ghimbir proaspat dat pe razatoare)
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita chimion
- 1 ardei iute ( sau fulgi chili)
- 2 linguri ulei
- sare
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul si se infierbanta. Se adauga ceapa taiata cubulete si se caleste cateva minute pana devine transparenta (nu maronie). Se pun apoi: ardeiul capia, ardeiul iute si usturoiul, de asemenea tocate marunt. Toate se amesteca si se calesc cateva minute.
Se adauga toate condimentele si se amesteca 1-2 minute. Asa condimentele isi vor potenta gustul.
Urmeaza adaugarea nautului fiert si scurs de zeama din conserva, dar si rosiile pasate. Se amesteca si se pastreaza un foc mediu, amestecand usor din cand in cand. Compozitia trebuie sa se omogenizeze si nautul sa se infierbante. Asta dureaza 3-4 minute.
La final se adauga laptele de cocos din conserva, acel lapte de cocos dens, nu din cel de baut. Se amesteca si se omogenizeaza tot continutul si se lasa sa dea cateva clocote. La final adaugam sare dupa gust si putina zeama de lamaie (optional).
Daca va place acel gen de mancare cu mai mult sos se poate mari cantitatea de lapte de cocos.
Conform retetelor originale la servire se presara coriandru proaspat. Eu am ales varianta cu putina menta proaspata si ardei iute.
A iesit o mancare delicioasa pe care am mancat-o rapid alaturi de o paine crocanta de secara cu susan. Merge bine si cu orez alaturi sau lipie.
Spor la gatit!