C

Chiftelute din piept de curcan cu sos de smantana si mustar

Intr-o zi m-am trezit cu gandul ca trebuie sa fac reteta asta de chiftelute din piept de curcan si sos de smantana cu mustar. Am simtit ca se potrivesc foarte bine unele cu altele si ca va fi un preparat apreciat.
Reteta asta e cu inspiratie de la Laura (Retete ca la mama). La ea am vazut mai demult sosul de smantana cu mustar si mi-a placut mult.

Chiftelutele au iesit delicioase si faptul ca sunt facute la cuptor le creste valoarea.

Zic ca este un preparat foarte fain ce poate fi adaptat in functie de gusturi.

Ingrediente chiftelute din piept de curcan:

  • 350g piept de curcan
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • piper/sare

Ingrediente sos de smantana si mustar:

  • 350 ml smantana cu grasime peste 30%
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1 lingura rasa faina
  • piper/sare
  • 20ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare chiftelute din piept de pui cu sos de smantana si usturoi:

Pregatim o tava tapetata cu hartie si pornim cuptorul la 190 grade Celsius.

Felia de paine se pune la inmuiat in lapte.

Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se paseaza.

Pieptul de curcan se toaca.

Toate ingredientele pregatite se amesteca pana la incorporarea perfecta. Nu uitati sa adaugati sare si piper dupa gust. Cu mana facem chiftelute mici pe care le tavalim usor prin faina si apoi le asezam in tava.
Tava cu chiftelute se da la cuptor pentru cca. 25-30 de minute.

Intr-o tigaie se caleste putin ceapa tocata marunt. Deasupra se adauga smantana, mustarul, faina si condimentele. Toate astea se amesteca bine cu un tel pentru a nu face cocoloase. Turmericul l-am adaugat mai mult pentru culoare, dar si gustul ne place mult.

Dupa ce sosul a dat un clocot se adauga patrunjelul verde si chiftelutele de la cuptor. Chiftelutele trebuie sa fie usor rumenite, dar nu mai mult deoarece risca sa devina uscate.
Se amesteca usor  si se servesc calde. La servire puteti sa mai adaugati putina verdeata deasupra sau fasii subtiri de ardei iute, asta daca nu sunt destinate copiilor.

Pofta buna!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *