F

Festivalul Girafelor-primul festival de bere craft din Iasi

Festivalul Girafelor m-a facut sa rescriu imaginar istoria berii in evolutia mea. Ca sunt o iubitoare de bere cred ca o stie multa lume.

Prima mea intalnire cu berea a fost in copilarie, in Bucovina…si chiar a fost cu o bere craft.  Aveam un vecin drag (mosul Coliu) care lucrase la o fabricuta de bere a unor evrei. Nu era sarbatoare ca el sa nu faca bere de casa si mereu avea cate o sticla si pentru noi. Era inchisa la culoare, avea gust dulceag si facea multa spuma.

Apoi m-am intalnit cu berea Solca, tot pe meleaguri natale. De bere m-am lipit cu adevarat ceva mai tarziu, cand am ajuns in Iasi.

Ce vreau eu sa va spun aici este ca intre 7-9 septembrie 2018, la Ciric (zona parcarilor cu bariere)  va avea loc primul festival de bere craft din Iasi. Poate ca numele acestuia,  Fesivalul Girafelor va suna putin ciudat, dar povestea numelui arata creativitate, ceea ce este atat de necesar pentru organizarea unui festival.

Organizatorii acestui festival sunt  Beer Zone (reprezentat de Iulian Banila) si B2B Agency Iasi, adica un festival fara sponsori sau alte implicari locale.

Daca nu stiti de Beer Zone din Iasi, va invit sa-i descoperiti pe str. Lapusneanu. Va asteapta acolo peste 200 de sortimente de bere craft si oameni pasionati ce va vor povesti despre tot ceea ce vreti sa aflati in legatura cu berea artizanala.

Cred ca e important sa stiti (de curand am aflat si eu) ca exista beri industriale al caror timp de fabricatie se rezuma la  doua- trei zile, folosindu-se bineinteles de tainele chimiei.  O bere craft  in schimb ajunge in pahar chiar dupa cateva luni, respectandu-se perioada de fermentatie .

Festivalul Girafelor va aduce in special berari din Romania (Capra Noastra, Zaganu, 7 Coline, Nemteana, Hophead Brewing etc) dar si ceva nume din afara( Bereta, Harvester etc.) Vor fi prezente circa 30 de specialitati de bere si vreo 15 producatori.

Si pentru ca o bere buna are nevoie de o mancare pe masura si o muzica speciala, zic sa stati linistiti. Trupele muzicale din program s-au vrut a fi inedite si de buna calitate, iar mancarea perfecta pentru o asemenea asociere.

Vor canta: Trei Parale, Alister Mars, Dacika, Andrei Cerbu, Ms. Jurjak, Tangerine etc. Tot programul musical pe zile si ore il aveti pe site-ul evenimentului sau pe evenimentul creat pe Facebook .
Trebuie sa mai stiti ca:

  • va fi un bilet de intrare (20 lei/zi sau 50 lei/eveniment- achizitionate online) sau 30 lei/zi achizitionate la fata locului
  • vineri si sambata programul va incepe la ora 16, iar duminica la ora 12
  • duminica se vrea o zi a familiei, asta inseamna ca si copiii vor avea activitati destinate lor
  • transportul se poate face cu masina personala (daca cel care conduce nu bea bere), bicicleta (vor fi stativi speciali pentru parcarea bicicletelor), cu autobuzul numarul 50 sau cu taxi.
  • preturile berilor vor varia intre 90-20 lei
  • veti asista la niste demonstratii de fabricare a berii (nu va asteptati sa beti bere fabricata acolo)
  • vor fi si surprize dragute

Asadar, haideti sa ne bucuram de acest festival fain din Iasi, sa-l sustinem, sa vorbim despre el si pe 7-9 septembrie sa fim acolo.

Pregatiti gaturile de girafa si ne vedem acolo.

CategoriesAltele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *