Carnea de iepure este foarte buna, gustoasa si sanatoasa pentru toate varstele. Daca iepurii sunt crescuti in gospodariile proprii , atunci e mai bine pentru ca alimentatia a fost una controlata si deci carnea e curata.
Noua ne place mult friptura de iepure si acum am incercat o varianta cu bere deoarece am auzit ca e foarte bune . Carnea a venit de la socrii mei iar berea a fost una blonda.
De obicei pregatirea carnii se face cu o zi inainte de a pune la cuptor , in rest totul e foarte simplu.
Ingrediente:
- carnea de la un iepure
- 500ml bere Staropramen (sau ce va place)
- 5 boabe ienibahar
- 4 crengute rozmarin
- 2 foi de dafin
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 linguri ulei sau unt
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea portionata se spala bine si se freaca cu sare si piper. Se toarna berea, se pune ienibaharul, rozmarinul, usturoiul si se amesteca bine.
Carnea astfel pregatita se acopera si se da la rece pentru o noapte sau chiar 24 de ore. In acest interval mai amestecam de doua ori carnea pentru a fi cuprinsa bine de bere.
Inainte de a pune friptura de iepure la cuptor, scoatem carnea din bere , o stergem cu prosoape de hartie si o prajim pe ambele parti pana se rumeneste usor. Carnea prajita o punem inapoi in compozitia de bere si condimente si o dam la cuptor, nu inainte de a mai adauga putin sare.
In prima parte tava va fi acoperita cu capac sau folie de aluminiu iar temperatura va fi de cca 170-180 grade Celsius pentru cca 1ora si 30 de minute. In ultima parte tava se lasa descoperita pentru o usoara rumenire. In final, carnea trebuie sa fie frageda si sa se desprinda usor de pe os.
De data asta am ales ca si garnitura, pastai fragede fierte in prealabil apoi trase putin la tigaie cu usturoi si rosii.
Pofta buna la friptura de iepure cu bere! Nu uitati de o bere rece alaturi.
Am incercat si eu cu bere sa fac si a iesit tare buna. Nu am mai reusit insa sa public reteta 🙁 Dar poate ma mobilizez, acum ca mi-ai adus tu aminte :p
Sa va fie de bine! 🙂
Merhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.