Anul asta de Paste nu am avut miel ci un iepure dulce acrisor. Am fost foarte inspirata cand am ales reteta asta deoarece a iesit absolut senzational.

De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete: iepure cu vin rosu sau alb, iepure cu bere, mancarica rece de iepure, dar trebuie sa recunosc ca asta a devenit preferata mea. Eu nu am nici un merit decat cel de a fi gatit preparatul cu pricina.

iepure dulce acrisor

Reteta este din cartea lui Jamie Oliver si este culeasa in Italia.

Mereu am gatit iepurele la cuptor, dar cel despre care va povestesc se face doar la aragaz si carnea a iesit moale si frageda. Pentru asta am folosit o oala de tuci, dar merge orice oala de fonta sau tigai inalte cu fund dublu.

Preparare pas cu pas iepure dulce acrisor

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 1 ceapa rosie
  • 5 rosii cherry
  • 1 ardei iute proaspat
  • 2 frunze dafin
  • 50g migdale decojite
  • 1/2 lingurita de cuisoare pisate
  • 150ml vin rosu dulce
  • 100ml otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • 1 ligurita sare
  • 25ml ulei
  • 350ml apa

Mod de preparare:
Iepurele se portioneaza si se spala bine sub jet de apa. Se scurge si se sterge cu servete de hartie.

Intr-o tigaie mare (cratita) rece cu ulei se aseaza bucatile de iepure. Cratita se pune la foc moderat spre iute, pentru ca iepurele sa se rumeneasca, intorcandu-l din cand in cand.

In timpul asta curatam ceapa rosie si o felim subtire, taiem rosiile cherry in sferturi si ardeiul iute in jumatati pe lungime curatindu-l de seminte.

Se adauga toate aceste legume, impreuna cu frunzele de dafin, sarea, cuisoarele pisate, migdalele si vinul rosu. Deasupra se toarna 350 ml apa si se da un clocot, apoi se pune capacul si se fierbe inabusit cca 20 minute la foc mic.

Dupa scurgerea timpului de fierbere se incorporeaza otetul balsamic si mierea. Se mai lasa pe foc 30 de minute amestecand din cand in cand. Sosul trebuie sa scada mult transformandu-se intr-o glazura inchisa la culoare, groasa si plina de arome. Iepurele trebuie sa fie moale si fraged.

Eu am fost in extaz la acest gust. Pentru masa de Paste l-am asociat cu un piure simplu de mazare si unt.

iepure dulce acrisor

Conform retetei acest preparat se mananca la temperatura camerei, dar eu confirm ca si cald este absolut delicios. Sunt convinsa ca voi repeta aceasta reteta pentru ca eu gatesc destul de des iepure.

Spor la bucatarit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *