C

Chiftelute de spanac si branza la cuptor

Pentru ca este sezon de spanac am preparat rapid niste chiftelute de spanac si branza la cuptor. Noi adoram spanacul si mereu incerc sa vin cu o combinatie noua.

chiftelute de spanac si branza

Preparatul este simplu si delicios, fara prea multe grasimi si cu o gatire lenta la cuptor.  Cred ca poate fi si un mod de a “ascunde “ spanacul daca aveti copii ce nu s-au imprietenit cu el.

In acelasi timp spun ca este la fel de potrivit si pentru adulti, in special pentru cina sau pranz.

Reteta e o adaptare dupa o reteta dintr-o carte de bucate.

Preparare pas cu pas chiftelute de spanac si branza la cuptor

Ingrediente:

  • 400g spanac curatat
  • 275g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare/piper dupa gust
  • 2-3 linguri de faina
  • 15 ml ulei
  • 300ml suc de rosii
  • 50g parmezan ras

Mod de preparare:

Spanacul curatat se spala bine sub jet de apa si se scurge bine. Intr-o cratita mare se pune uleiul si se da la foc potrivit. Atunci cand tigaia este fierbinte se pune spanacul rupt bucati. Se amesteca usor si se lasa atat cat se inmoaie, nu se gateste mult. Spanacul tras la tigaie se scurge de zeama lasata si se pune intr-un bol mai mare.

In bol se mai adauga  de vaci, ouale (chiar daca in fotografie apare doar unul, ele sunt doua la numar), sare, piper, nucsoara si o lingura de gris. Se amesteca cu o lingura.

chiftelute de spanac si branza

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se unge o tava de ceramica sau yena cu unt sau ulei.

Intr-o farfurie putin adanca se pune faina. Cu mainile curate facem niste chiftelute pe care le tavalim prin faina si le asezam in tava. Aluatul este usor moale si lipicios si asta inseamna ca ne vom mai clati pe maini din cand in cand.

chiftelute de spanac si branza
chiftelute de spanac cu branza

Sucul de rosii se toarna deasupra si tava se da la cuptor pentru cca. 35-40 de minute.

Dupa coacere tava se scoate din cuptor si cu o lingura mai mare se aseaza chiftelutele in farfurie impreuna cu putin sos. Deasupra se presara parmezan si putina verdeta.

chiftelute de spanac si branza

Cam asta e! Am ramas surprinsa de cat de bune au iesit. E un preparat atat de lejer si gustos incat merita repetat sezonul asta.
Nu uitati si de spanacul cu oua si smantana.

Sa aveti pofta la chiftelute de spanac si branza la cuptor!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *