C

Chiftelute cu sos de rosii si mazare

 

 

Aveam un piept de gasca in congelator si m-am hotarat sa fac niste chiftelute cu sos de rosii si mazare. Eu am folosit carne de gasca, dar voi puteti folosi orice carne va place: de pui, porc sau curcan.

Chiftelutele le-am facut la cuptor, asa cum mereu le fac in ultima vreme. Daca nu va plac asa mergeti pe varianta clasica de prajire.

Mancarea asta este genul de mancare de familie intr-o zi obisnuita . Merge de minune cu niste muraturi alaturi si chiar cu o mamaliga. As spune ca e o mancare de sezon rece, dar nu stiu daca spun bine.

Ingrediente 4 persoane:

  • 1 piept de gasca (cca.350-400g )
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • sare/piper/cimbru
  • 400g mazare
  • 400ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 crengute de cimbru

Mod de preparare chiftelute cu sos de rosii si mazare:

Carnea se toaca, fel o ceapa si usturoiul.

Painea se inmoaie in lapte sau apa, apoi se scurge foarte bine.

Punem intr-un castron carnea tocata, un ou, painea inmuiata, ceapa, usturoiul, sarea, piperul si putin cimbru. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se modeleaza chiftelute mici de dimensiunea unei nuci mari. Acestea se dau prin faina si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se da in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 25-30 minute.

In timpul asta calim usor o ceapa apoi adaugam mazarea congelata. Eu am folosit  mazare congelata Vapeur Bonduelle. Aceasta are un timp de gatire foarte scurt, de cca. patru minute. Amestecam din cand in cand.

Atunci cand mazarea este moale adaugam sucul de rosii, cateva crengute de cimbru, sare si piper. Amestecam usor pana ce sosul incepe sa clocoteasca. Adaugam chiftelutele, le amestecam usor lasam sa fiarba putin si in 1-2 minute oprim focul.

Mancarea este gata.

Va recomand si chiftelutele cu sos de smantana si mustar.

Pofta buna la chiftelute cu sos de rosii si mazare!

 

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *