C

Chiftelute de pui cu morcov la cuptor

Reteta de  chiftelute de pui cu morcov la cuptor este o reteta pentru cei vor sa mai faca pauza la carnea de porc si prajeala, pentru copii sau pur si simplu pentru cei ce vor o diversificare in meniu.

Daca aveti pui de tara cu atat mai bine, daca nu, alegeti un pui crescut in ferme decente. Puteti toca dumneavoastra carnea mai ales daca aveti o masina de tocat electrica sau puteti cumpara carne deja tocata.

chiftelute de pui cu morcov la cuptor

Preparare pas cu pas chiftelute de pui cu morcov la cuptor


Ingrediente chiftelute:

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 morcovi mai marisori
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • sare/piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura verdeata proaspata (optional)

Ingrediente pentru caoacere/prajire:

  • 5-6 linguri de pesmet
  • 1 lingurita mix de ierburi aromatice (optional)
  • ulei (daca alegeti sa prajiti)

Mod de preparare:

Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea cea mica. Ceapa curatata se toaca marunt. Carnea tocata de pui se pune intr-un bol si se amesteca cu legumele pregatite. Se mai adauga doua oua, sare, piper si patru linguri de pesmet. Se poate pune si niste verdeata proaspata tocata (patrunjel, marar).
De regula la chiftelute se poate folosi si miez de paine inmuiat in apa/lapte si bine stors. Deoarece carnea de pui are o textura mult mai moale am preferat sa pun pesmet pentru a tine compozitia mai legata.

chiftelute de pui
chiftelute

Cu mainile usor umede se formeaza mingiute din aceasta compozitie. Dimensiunea lor ar trebui sa fie ceva mai mare decat mingea de tenis.
Fiecare chifteluta se da prin pesmet. Pentru un strop de gust, in acest pesmet se poate adauga putina sare, condimente sau ierburi uscate.

Chiftelutele se coc la cuptor la 190 grade Celsius, cca 25 de minute sau la Air Fryer (asa cum am facui eu) cam in acelasi mod referitor la tip si temperatura. Daca le coaceti in cuptor recomand sa le dati cu putin ulei deasupra, cu o pensula.

chiftelute de pui cu morcov la cuptor
chiftelute de pui cu morcov la cuptor

Aceste chiftelute se pot praji si in ulei pe ambele parti, iar apoi se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Chiftelutele indiferent de compozitia lor, cele ma bune sunt calde. Merg bine si reci mai ales la micul dejun sau pachetel. De asemenea puteti pregati un sos alaturi pentru a  face o mancare calda.

Pentru inspiratie va las si reteta de Chiftelute din piept de curcan cu sos de smantana si mustar si Chiftele cu ciuperci si carne de porc.

Spor la gatit!

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *