Chiftele cu ciuperci si carne – poate parea o reteta atipica, dar va asigur ca produsul final este unul delicios.
Ramasesem cu niste ciuperci champignon ce trebuiau musai consumate. Inspiratia a fost de moment. Tocmai voiam sa fac niste chiftele si mi-am zis ca ciupercile s-ar potrivi in aceasta combinatie.
Cum am facut vedeti mai jos.
Preparare pas cu pas chiftele cu ciuperci si carne de porc
Ingrediente:
- 500g carne tocata de porc
- 500g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 2 felii de paine
- 3 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 legatura mica patrunjel
- sare/piper
- 1 bol mic cu faina
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ciupercile curatate si spalate sub jet de apa se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei. Cand incep sa scada se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul. Ele vor sta pe foc inca vreo 5 minute cat sa mai iasa apa din ele, dar nu gatite excesiv.
Compozitia aceasta se raceste si se trece printr-un chopper ca sa le mai maruntim un pic.
Painea se inmoaie in lapte sau apa si apoi se stoarce bine.
Patrunjelul spalat se toaca marunt.
Intr-un bol mare se face amestecul din carnea tocata, ciupercile calite, oua, verdeata, condimente, painea inmuiata. Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelele. Fiecare se da prin faina apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula se ung usor cu ulei deasupra.
Tava cu chiftele de ciuperci si carne se da in cuptorul preincalzit la 190-200grade Celsius si va sta in cuptor cca.30 de minute sau cat este necesar pentru a fi gatite si in interior. Preferabil ar fi sa gustati una inainte de a inchide cuptorul.
Daca nu va plac la cuptor atunci le puteti praji in ulei.
Combinatia ciuperci/carne a fost pe placul nostru, gust interesant si savuros.
Pentru inspiratie va las si reteta de chiftele din fasole si ciuperci-reteta de post.
Spor la gatit!