P

Prajitura de post cu dovleac copt

Prajitura de post cu dovleac copt a pornit de la prajitura frageda cu mere, doar ca aici am folosit bors in loc de apa minerala. Stim cu totii ca borsul fragezeste alauatul asa ca am pus in practica, mai ales ca nu aveam apa minerala in casa.
Este o prajitura de sezon ce merge atat de bine langa o ceasca de cafea sau un vin fiert.

Reteta e simpla si mai mult dureaza coacerea decat pregatirea.

Prajitura de post cu dovleac copt

Preparare pas cu pas prajitura de post cu dovleac copt

Ingrediente blat:

  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 150ml bors sau apa minerala
  • 75g zahar
  • 500g faina
  • 5g praf de copt (jumatate de pliculet)
  • 1 lingurita portocala rasa
  • 1 strop sare

Ingrediente blat:

  • 1 dovleac pentru placinta (mediu)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita portocala rasa

Mod de preparare:

Prima data se coace dovleacul in cuptor. Asta presupune spalarea lui, felierea si curatarea de seminte. Dupa coacere se raceste, se curata de coaja si se paseaza.
Deoarece dovleacul copt este foarte dulce, eu nu am pus decat o lingura de zahar.
Daca aveti tipuri de dovleac mai putin dulce atunci mariti cantitatea de zahar si adaugati apoi scortisoara macinata si coaja rasa de portocala. Daca cumva dovleacul este foarte zemos il puteti scurge inainte de a pune zaharul sau puteti adauga o lingura de gris.

Aprindeti cuptorul la 180 grade Celsius si pregatiti o tava cu dimensiuni de cca.25/35cm.

Pentru aluat amestecati cu un tel uleiul, borsul sau apa minerala impreuna cu zaharul si sarea. Adaugati apoi coaja de portocala sau lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati ingredientele si framantati usor aluatul.

Prajitura de post cu dovleac

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind doua foi cu sucitorul pe hartie de copt presarata cu faina.

Puneti prima foaie in tava direct cu hartia de copt si aranjati-o astfel incat sa cuprinda tava. Puneti umplutura de dovleac si nivelati-o cu o spatula sau lingura.
Deasupra puneti cea de-a doua foaie de aluat, apasati usor cu mana cat sa faca priza si intepati foaia din loc in loc cu o furculita. Asta previne umflarea foii.

Coacere

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca. 40 de minute.

Dupa coacere o lasati sa se racoreasca usor pe un gratar si apoi o puteti pudra cu zahar. Se taie cu un cutit bine ascutit in patrate sau romburi.

Prajitura de post cu dovleac copt

Prajitura frageda cu dovleac copt este o prajitura cu gust intens de toamna, o prajitura ce dispare imediat.
Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *