Pe blog am multe deserturi cu mere, iar prajitura frageda cu mere vine sa intregeasca colectia. Desi este o reteta super simpla cu ingrediente banale, prajitura are o textura frageda si un gust aromat.
Mie imi place sa fac foile mai subtiri si umplutura mai consistenta, asta depinde de cat de mult sunt intinse foile si cate mere folosim.
Pentru inspiratie pe blog puteti gasi o reteta de prajitura de post cu mere si cacao sau prajitura cu mere si bezea.
Preparare pas cu pas prajitura frageda cu mere
Ingrediente foi:
- 150ml ulei floarea soarelui
- 150ml apa minerala
- 100g zahar
- 5g praf de copt (1/2 pachetel)
- 500g faina
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 strop sare
Ingrediente umplutura:
- 7-8 mere
- 50 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri pesmet
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Merele spalate se dau pe razatoarea mare. Eu nu le decojesc.
Se calesc usor, la foc mic intr-o cratita si apoi se racesc. Daca lasa multa zeama, aceasta se scurge.
Merele calite se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Daca nu aveti pesmet puteti folosi niste gris. De asemenea zaharul se pune dupa gust.
Uleiul se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si un strop de sare. Se adauga apa minerala si apoi faina cu praful de copt. Compozitia se framanta cateva minute pana se formeaza aluatul.
Acesta se imparte in doua parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt presarata cu faina.
Intr-o tava dimensiuni de 25/35 cm se pune prima foaie, apoi se intinde umplutura de mere si cea de a doua foaie. Foaia de deasupra se inteapa din loc in loc cu o furculita, asta pentru a evita umflarea foii si a garanta o coacere mai buna.
Prajitura frageda cu mere se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca.45 de minute (al meu este electric). Ea trebuie sa fie usor rumenita deasupra.
Dupa coacere si racire se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se taie in forma dorita.
Este atat de frageda, se topeste in gura si greu iti dai seama ca este de post. Reteta se poate imbunatati cu aromele preferate
Spor la prajiturit!
Super placinta cu mere,felicitari,este delicioasa!
Multumesc frumos ca ati impartasit cu noi!
Super pajitura, multumiri!
Am dat de reteta acum 10 zile si am facut deja doua prajituri! Foarte usor de facut.
Eu nu am ras merele ci le-am curatat si le-am taiat in bucatele mici pe care le-am pus intr-o cratita si le-am calit adaugand 4 linguri rase de zahar, putin suc de lamaie, dupa care am pus scortisoara, vanilie si o lingura de gris.
Cu drag!
Ma bucur ca v-a placut.
Cu merele taiate cubulete e mai elegant, iar la razatoare mai practic.
Sper sa gasiti si alte retete care ca sa va incante.