Pentru sezonul rece va aduc aceasta reteta de dovleac umplut cu branza la cuptor, o reteta numai buna de incantat simturile. Stiu ca nu e pentru toate gusturile, dar va indemn sa riscati si sa va antrenati papilele gustative.
De va place dovleacul, pe blog o sa gasiti mai multe retete cu dovleac (de la deserturi si pana la supe sau salate).

Preparare pas cu pas dovleac umplut cu branza la cuptor
Ingrediente:
- 1 dovleac mic pentru placinta
- 250g branza Camembert
- 2 linguri ulei de masline
- 2 crengute salvie
- dulceata de ardei iute (pentru servire)
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180-190 grade Celsius.
Dovleacul este preferabil sa fie usor mai mare decat branza Camembert, adica sa aiba un diametru putin mai mare.
Dovleacul se spala bine, se sterge apoi se taie capacul. Cu o lingura se scobeste miezul si se presara putina sare. Se aseaza intr-un vas yena sau de ceramica si se pune in cuptorul preincalzit. Va sta acolo pana ce este aproape copt, adica copt in proportie de 80-90 %.


Se scoate vasul din cuptor si se aseaza pe un suport din lemn. Daca este un dovleac mai zemos atunci se poate sa lase niste zeama in interior si trebuie inlaturata.
Branza Camembert (sau alta branza moale) se cresteaza usor la suprafata cu un cutit trasand linii ce se vor intersecta. Branza se pune in dovleacul copt si se toarna putin ulei de masline, iar in crestaturi se pun frunze de salvie (proaspete sau uscate).
Dovleacul merge iar la cuptor pentru cca.10 minute sau atat cat este necesar ca branza sa se inmoaie.


Acest preparat se serveste cald cu dulceata de ardei iute si o paine buna/crutoane/lipie . Eu am pus niste lipie crocanta (adica am taiat-o in triunghiuri, am stropit-o cu putin ulei de masline, sare, oregano si am dat-o la cuptor cateva minute).
Bineinteles ca la treaba asta un pahar de vin este binevenit, mai ales daca se intampla la cina.
Spor la gatit!
Bestial de bun!!!
Superbă idea și reteta♡♡♡♡♡♡♡
Multumesc! Ma bucur ca va place.