Ardei umpluti cu branza la cuptor este o reteta prin care ne bucuram pe ultima suta de metri de roadele toamnei. Ea provine din bucataria greceasca si adaptata putin la ingrediente locale.
Inca se mai gasesc la piata ardei capia, asadar va propun un preparat ce ar merge de minune la cina, dar nu numai.
Preparare pas cu pas ardei umpluti cu branza la cuptor
Ingrediente:
- 6 ardei capia mijlocii
- 300g branza moale (cas, telemea, burduf etc)
- 50g smantana sau iaurt grecesc
- 1 lingurita oregano uscat
- sare/piper
- 2 linguri ulei de masline
- 150ml suc de rosii
- 1-2 crengute oregano proaspat
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Ardeii capia spalati si stersi de apa se despica pe lungime doar pe o parte.
Se scot cu rabdare semintele si miezul astfel incat ei sa ramana intregi.
Intr-un bol amestecati branza cu smantana/iaurtul si condimentele. Compozitia trebuie trebuie sa fie deasa, adica bine legata.
Eu am folosit un cas de vaca moale si niste branza de oi sarata framantata. Cred ca merge cu ce ai in casa. Reteta originala e cu feta, dar asta e cam scumpa si garantat iese si cu altele.
Pregatiti un vas de yena sau ceramica. Puneti in vas sucul de rosii apoi asezati ardeii pe care i-ati umplut bine, dar nu chiar pana la refuz. Daca ii umplem foarte tare atunci branza va curge la coacere.
Peste ardeii umpluti cu branza turnati 1-2 linguri de ulei de masline, presarati putina sare grunjoasa si puneti si cateva crengute de oregano sau cimbru.
Tava merge in cuptorul preincalzit pentru cca.40 de minute sau pana cand ardeii s-au inmuiat si rumenit un pic.
Sunt absolute deliciosi, iar in bucatarie va mirosi tare fain. Mie imi pace tare mirosul de ardei copt.
Acesti ardei umpluti cu branza la cuptor se mananca calzi. Puteti pune deasupra si o lingura de smantana sau iaurt grecesc.
Pentru inspiratie va las si reteta de snitele de ardei copti cu branza la cuptor.
Spor la gatit!