Pentru ca a inceput Postul Sf.Petru si Pavel si pentru cei cativa vegetarieni care asteapta retete noi, vin azi cu o super oferta. Zic super oferta pentru ca ardeii umpluti de post sunt foarte usor de facut si au un gust implinit de legume.
Ingrediente:
– 10 ardei potriviti (mie atat imi incap in oala)
– 250 g orez cu bobul rotund
– 3 morcovi
– o legatura ceapa verde (merge si uscata)
– 1 dovlecel
– 2 rosii (eu nu am avut si am pus doar suc de rosii, cam 200ml)
– 1 legatura zdravana de verdeturi (patrunjel, marar, loboda)
– sare, piper
– 200 ml ulei
– smantana pentru servit (asta in cazul in care nu postiti)
Mod de preparare:
Ardeilor li se decupeaza capacele (care se pastreaza), se curata de cotoare si se spala. Ii punem in oala si ne apucam de compozitie.
Intr-un ceaunel sau cratita calim putin ceapa apoi adaugam marcovul, dovlecelul si rosiile date pe razatoare. Dam focul mic si turnam orezul spalat , verdeturile taiate marunt, sarea si piperul. Se amesteca bine si compozitia este gata de aterizat in ardei.
Cu o lingura punem compozitia in ardei (cam trei sferturi din ardei) iar deasupra punem capacelele. In oala se adauga apa cam cat sa ajunga la 3/4 din ardei.
Oala se pune la foc mic si se lasa pana ce orezul s-a fiert. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.
Ardeii umpluti se servesc calzi iar cine doreste sa se infrupte poate pune o portie generoasa de smantana.
Pofta buna si spor la bucatarit!
Foarte buni
Multumesc frumos!