Pentru ca a inceput Postul Sf.Petru si Pavel si pentru cei cativa vegetarieni care asteapta retete noi, vin azi cu o super oferta. Zic super oferta pentru ca ardeii umpluti de post sunt foarte usor de facut si au un gust implinit de legume.

Ingrediente:

–         10 ardei potriviti (mie atat imi incap in oala)

–         250 g orez cu bobul rotund

–         3 morcovi

–         o legatura ceapa verde (merge si uscata)

–         1 dovlecel

–         2 rosii (eu nu am avut si am pus doar suc de rosii, cam 200ml)

–         1 legatura zdravana de verdeturi (patrunjel, marar, loboda)

–         sare, piper

–         200 ml ulei

–         smantana pentru servit (asta in cazul in care nu postiti)

 

 Mod de preparare:

Ardeilor li se decupeaza capacele (care se pastreaza), se curata de cotoare si se spala. Ii punem in oala si ne apucam de compozitie.

Intr-un ceaunel sau cratita calim putin ceapa apoi adaugam marcovul, dovlecelul si rosiile date pe razatoare. Dam focul mic si turnam orezul spalat , verdeturile taiate marunt, sarea si piperul. Se amesteca bine si compozitia este gata  de aterizat in ardei.

Cu o lingura punem compozitia in ardei (cam trei sferturi din ardei) iar deasupra punem capacelele. In oala se adauga apa cam cat sa ajunga la 3/4 din ardei.

 

Oala se pune la foc mic si se lasa pana ce orezul s-a fiert. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.

Ardeii umpluti se servesc calzi iar cine doreste sa se infrupte poate pune o portie generoasa de smantana.

Pofta buna si spor la bucatarit!

 

0/5 (0 Reviews)

CategoriesDe post Mancaruri
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *