A

Ardei umpluti cu orez negru

ardei-umpluti-cu-orez-negru6

 

Ardeii galbeni umpluti cu orez negru mi-au “devastat” simturile in cel mai placut mod. M-am hotarat sa incerc niste orez negru intr-o mancare mai speciala si cred ca am reusit.

Prima data am mancat orez negru acu cativa ani,  intr-un desert fabulos in Ungaria . Atunci  nu se gasea prea usor, acum e mult mai simplu sa gasesti si sa alegi varianta potrivita.

Orezul folosit de mine este Primeal, un produs bio si fara gluten de la Via Naturalia. Are un gust fructat care te ia prin surprindere.

Am ales niste ardei grasi galbeni pentru a obtine un contrast placut, dar am reusit  si un gust pe masura.

 

ardei-umpluti-cu-orez-negru

 

Ingrediente 4 persoane :

  • 4 ardei grasi mari galbeni
  • 200g orez negru
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar mic rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Ardeii grasi se spala , se taie in doua pe lungime si se curata de seminte.

 

ardei-umpluti-cu-orez-negru2

 

Orezul negru se clateste si se pune la fiert la foc mic pentru 25 de minute. La o masura de orez se pun doua masuri de apa, asta deoarece acest tip de orez nu are capacitatea de a se umfla ca cel obisnuit si fierbe un pic mai mult.

Ceapa rosie si gogosarul se toaca marunt si se calesc putin intr-o tigaie. Legumele calite se amesteca cu orezul fiert partial si scurs de apa, cu sucul de rosii, sarea si piperul.

Cu aceasta umplutura se umplu ardeii si se aseaza intr-o tava de yena. Se adauga o cana de apa, 2 crengute de cimbru si se acopera.

 

ardei-umpluti-cu-orez-negru3

 

Tava se da la cuptor pentru cca 30 de minute, la 200 de grade Celsius.

Ardeii grasi galbeni au o dulceata aparte ce dau un gust  tare bun in combinatie cu orezul negru. Au fost foarte gustosi si farfuria a avut exact coloristica ce mi-am dorit-o .

 

ardei-umpluti-cu-orez-negru7

 

Sper sa va bucurati si voi de mese sanatoase si pline de culoare.

Pofta buna!

ardei-umpluti-cu-orez-negru5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *