Ardeii galbeni umpluti cu orez negru mi-au “devastat” simturile in cel mai placut mod. M-am hotarat sa incerc niste orez negru intr-o mancare mai speciala si cred ca am reusit.
Prima data am mancat orez negru acu cativa ani, intr-un desert fabulos in Ungaria . Atunci nu se gasea prea usor, acum e mult mai simplu sa gasesti si sa alegi varianta potrivita.
Orezul folosit de mine este Primeal, un produs bio si fara gluten de la Via Naturalia. Are un gust fructat care te ia prin surprindere.
Am ales niste ardei grasi galbeni pentru a obtine un contrast placut, dar am reusit si un gust pe masura.
Ingrediente 4 persoane :
- 4 ardei grasi mari galbeni
- 200g orez negru
- 1 ceapa rosie
- 1 gogosar mic rosu
- 100 ml suc de rosii
- 3 linguri ulei
- sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Ardeii grasi se spala , se taie in doua pe lungime si se curata de seminte.
Orezul negru se clateste si se pune la fiert la foc mic pentru 25 de minute. La o masura de orez se pun doua masuri de apa, asta deoarece acest tip de orez nu are capacitatea de a se umfla ca cel obisnuit si fierbe un pic mai mult.
Ceapa rosie si gogosarul se toaca marunt si se calesc putin intr-o tigaie. Legumele calite se amesteca cu orezul fiert partial si scurs de apa, cu sucul de rosii, sarea si piperul.
Cu aceasta umplutura se umplu ardeii si se aseaza intr-o tava de yena. Se adauga o cana de apa, 2 crengute de cimbru si se acopera.
Tava se da la cuptor pentru cca 30 de minute, la 200 de grade Celsius.
Ardeii grasi galbeni au o dulceata aparte ce dau un gust tare bun in combinatie cu orezul negru. Au fost foarte gustosi si farfuria a avut exact coloristica ce mi-am dorit-o .
Sper sa va bucurati si voi de mese sanatoase si pline de culoare.
Pofta buna!
Colorat si apetisant!! Si eu am in pregatire ardei umpluti cu hrisca,orez integral si ciuperci :)!! suntem in acelasi gand!! 🙂 Pupici!!
Gand la gand cu bucurie si …sanatate!