As spune ca in casele romanilor pe mesele de Sarbatori mereu gasim bomboane Raffaello, bilutele de biscuiti cu nuca si visina din visinata sau bilutele din ciocolata de casa.

Mesele festive de astazi difera de mesele de altadata, dar amintirea mea tine de ingrediente simple, de puterea lor de transformare in preparate gustoase si frumos aranjate. Bomboanele de casa (bilutele, cum le numeam noi) adunau mereu surprize in interior: visine din visinata, migdale, nuci, fructe glasate sau vreun gem special. Abia asteptam sa muscam din ele si bineinteles ca roiam pe langa cutiile magice bine dosite prin casa.
Reteta mea e foarte rapida, deci numai buna de salvat.

bomboane Raffaello

Preparare pas cu pas bomboane Raffaello

Ingrediente pentru 25 bucati:

  • 200 g lapte praf integral Raraul
  • 100g fulgi de cocos
  • 125g mascarpone
  • 100g zahar
  • 75 ml apa
  • 25 migdale
  • 1 lingurita extract vanilie
  • + 50g fulgi cocos pentru décor

Mod de preparare:

Migdalele se oparesc cu apa fierbinte, se acopera si dupa cateva minute li se scoate pielita.

Intr-o cratita de inox se pun apa si zaharul  la fiert si se lasa la foc mic cca. 4-5 minute. Se obtine un gen de sirop peste care se adauga fulgii de cocos si laptele praf amestecate impreuna in prealabil. Se amesteca bine pentru omogenizare si imediat se pune si branza mascarpone.

Se obtine o crema densa ce va sta putin la rece acoperita cu o folie. Nu lasati compozitia sa se raceasca complet deoarece trebuie sa fie usor calduta cand modelati. Cu o lingurita se ia compozitia, se pune cate o migdala in mijloc si se modeleaza bilute. Acestea se tavalesc bine prin nuca de cocos.

bomboane Raffaello

Se pastreaza la rece, preferabil in vase inchise. Le puteti pune si pe un platou dar cu o folie deasupra.

Pentru bomboanele Raffaello exista mai multe retete, fiecare cu farmecul ei indiferent daca au in compzitie lapte condensat, lapte praf, unt sau mascarpone.

bomboane Raffaello

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *