A trecut ceva timp de cand am descoperit faimoasele pachetele cu nuci. Reteta ii apartine lui Adi Hadean, unde cu farmecul lui inconfundabil explica pas cu pas pana la produsul final.(reteta originala aici).
De cand am descoperit aceasta reteta am facut-o de nenumarate ori, dar niciodata nu am reusit sa postez. Prajiturile astea sunt ceva de vis, fine, delicioase si destul de mari ca sa te saturi doar cu una pe moment.
Eu fac de obicei jumatate de portie, asta insemnand cca 30-35 de pachetele, dar de sarbatorile mari mergem la dublu.
Preparare pas cu pas- pachetele cu nuci
Ingrediente:
– 5 galbenusuri
– 5albusuri
– 150 g unt
– 170 g faina
– 200g de nuca macinata
– 150g de zahar
– 1 varf de sare
Mod de preparare :
Untul se amesteca cu galbenusurile, sarea si faina. Se obtine un aluat lipicios ce va sta la frigider cca 4-5 ore. Eu fac aluatul seara si il lucrez a doua zi.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Din aluat se fac bilute de marimea unor nuci. Bilutele vor deveni foi subtiri dupa ce le intindem cu sucitorul. Sa lucrati cu multa faina ca altfel aluatul se va lipi de sucitor sau blatul de lucru.
Cele cinci albusuri se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga nucile macinate si asta este umplutura.
Pe fiecare foita se pune cate o lingura de umplutura. Se dau marginile spre interior iar capetele se strang. Pachetelul are de fapt forma unei bomboane de pom.
Pachetelele formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, acesta fiind preincalzit la 180 de grade. Se vor coace aproximativ 10-15min. Stati cu ochii pe ele sa nu se arda.
Cand se mai racoresc se pudreaza cu zahar vanilat.
Sunt atat de bune si au acel gust natural de nuca…e greu sa te opresti.
Spor la prajiturit pachetele cu nuci!
Buna ziua, am facut aluatul de la pachetele cu nuci, dar nu a iesit lipicios. Mai pot face ceva sa iasa bine?
Daca as stii mai multe detalii poate te-as putea ajuta. Cum a iesit aluatul ?