F

Foi de napolitane cu miere si nuci

Perioada asta e una dintre cele mai frumoase dar si cele mai aglomerate din an. E minunat sa cumperi cadouri, sa faci bradutul si sa cauti gustul copilariei . Din cand in cand ma intorc spre retete din copilarie, iar de data asta este vorba de cu foi de napolitane cu miere si nuci.

Este o reteta pe care nu am facut-o niciodata dar am dat peste ea de multe ori. Cred ca cea mai buna a fost cea facuta de Mihaela Ulman, asa ca am mers direct la sursa pentru reteta.

Se face simplu iar combinatia miere si nuci iese mereu castigatoare. Pe langa toate astea castigul vine si din untul bun Lurpak cu peste 80% grasime.

Ingrediente:

  • 1 cana zahar (250g )
  • 1 cana miere de albine
  • 2 cani nuci (cca. 300g)
  • 4 foi mari de napolitane
  • 250g unt Lurpak

Mod de preparare:

Nucile se macina si se pregatesc foile sa fie la indemana.

 

 

Zaharul impreuna cu mierea de albine si untul Lurpak se pun la foc mic intr-o cratita cu fund dublu. Din momentul in care incepe sa fiarba compozitia se lasa 5-7 minute. Se va forma un fel de sirop gros  de culoare aramie.
In acel moment se toarna nucile macinate si se amesteca.

 

 

Aceasta compozitie trebuie impartita in trei.
Se aseaza prima foaie de napolitana, se toarna o parte din compozitie, se intinde usor si se aseaza urmatoarea foaie. Se preseaza usor cu mainile si apoi se toarna iar umplutura, foaie, umplutura, foaie. Etapa asta se face rapid deoarece foile de napolitana au tendinta de a se incovoia in momentul in care se pune umplutura calda.

 

 

Dupa ce am terminat presam usor cu mainile (cu grija deoarece foile sunt destul de fragile) si pentru o buna presare punem un tocator mare de lemn iar deasupra ceva mai greu. Se lasa asa cateva ore apoi se poate taia.
La inceput taiem usor marginile deoarece acestea raman cu mici goluri, apoi taiem prajitura cu foi de napolitana in ce forme dorim.

 

 

Aceste romburi dulci din foi de napolitane, miere si nuci se pastreaza in cutii metalice si se mananca cu masura. Sunt extrem de bune doar ca sunt ceva cam dulci.

Pentru iubitorii de prajituri cu nuci nu ratati si reteta de pachetele cu nuci, una dintre cele mai iubite retete de cititori.

 

 

Sarbatori cu bine!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *