1

10 retete de prajituri cu foi pentru Sarbatori

10 retete de prajituri cu foi reprezinta colectia mea de zece prajituri iubite ce pot fi pregatite de Sarbatori. Majoritatea sunt retete vechi, prajituri pe care le stim din copilarie fata de care avem cu totii o slabiciune.
Vanilie, lamaie, ciocolata, nuci, miere sunt gusturile ce se regasesc in aceste prajituri. Poate ca uneori par complicate, dar nu e asa in era cuptoarelor moderne, a mixerelor si ingredientelor de calitate.

Pentru a citi reteta dati clic pe titlul ei (partea ingrosata)
1.Prajitura Alba ca Zapada – o prajitura simpla, dar care aduce multe amintiri din copilarie. Foi subtiri albe se intercaleaza cu crema acrisoara de lamaie. Este preferata multora.

retete de prajituri cu foi

2. Prajitura foi de nuci si crema de ciocolata este cea mai vizualizata reteta a mea din categoria prajituri foi. Combinatia de ciocolata cu caramel, nuci si cirese amarene este exact ceea ce trebuie.

prajituri cu foi

3. Prajitura cu foi de zahar ars este tot o reteta veche romaneasca. Umpluturile pot fi diferite, dar recomand combinatiile incercate de mine.

4. Prajitura cu foi de miere este acel gem de prajitura ce se topeste in gura. Crema de nuci e exact ceea ce trebuie aici.

prajituri cu foi

5. Prajitura Televizor o stim din copilarie. Are un aspect placut si un gust pe masura dat de crema de vanile in combinatie cu foile si glazura de ciocolata.

prajitura Televizor

6. Prajitura Divina (Albinita) o prajitura cu foi pe baza de miere si crema de gris cu unt. Uneori contine si un gem acrisor.

Albinita

7. Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella este o prajitura pe care o poti face cand ramai cu albusuri. Foiale din albusuri cu nuca sunt delicioase.


8. Prajitura Greta Garbo (Jerbo) O prajitura in care toate foile se coc deodata cu umplutura (gem si nuci). Este o prajitura practica din care iese o portie generoasa.

retete de prajituri cu foi

9. Prajitura Medovik E un fel de varianta a tortului Medovik, difera doar forma ce trebuie sa fie accesibila taierii in bucati mici. Este absolut delicioasa.

retete de prajituri cu foi


10. Prajitura Krantz este una dintre preferatele mele. Nucile caramelizate sunt bucuria acestei prajituri.

Sper ca aceste retete de prajituri cu foi sa vina in ajutorul vostru, iar cei apropiati sa se bucure de gustul de altadata.

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *