P

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella a fost o idee de moment. O idee buna as zice deoarece a iesit absolut minunata.

De multe ori ramanem cu albusuri prin casa si ele trebuie valorificate. Eu le pun in congelator cu eticheta (cu numarul bucatilor si data de congelare). La folosire, decongelarea se face natural la temperatura camerei.

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella

Asadar daca perioada asta ramaneti cu albusuri puteti incerca prajitura asta faina sau alte retete cu albusuri de pe blog.

Preparare pas cu pas prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella:

Ingrediente foi:

  • 300g albusuri (cca.8 bucati albus)
  • 125g zahar
  • 75g faina
  • 150g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 strop sare

Ingrediente crema:

  • 500g mascarpone
  • 200g smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 3 linguri mari nutella
  • 1 pliculet intaritor pt frisca (doar daca este nevoie)

Decor:

  • 50g ciocolata simpla
  • 50-75g nuci

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius.

Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana se obtine acea spuma mai ferma. Se adauga nucile macinate si faina amestecata cu praful de copt, dar cate putin. Compozitia se amesteca cu miscari largi de jos in sus pentru a pastra aerul din ea.

Compozitia din albusuri se toarna in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Eu am tava de aragaz ceva mai mare decat una clasica.

Foaia asta mare se coace timp de cca.15 minute, in cuptorul preincalzit.
Dupa coacere se lasa la racit si se taie in jumatate pe latime pentru a obtine doua foi mai mici.

Pentru crema se mixeaza smantana pentru frisca pana se ingroasa putin apoi se adauga mascarponele si nutella. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Daca aceasta nu este suficient de ferma se adauga un pliculet de intaritor de frisca si se mai mixeaza putin.

Asamblare si decorare:

Avem asadar doua foi si aceasta crema. Se aseaza o foaie si peste ea se intinde uniform cca.70% din crema. Deasupra vine cea de-a doua foaie ce va fi acoperita de restul de crema.

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella

Ciocolata se topeste la bain marie (aburi) si se pune intr-o punga ceva mai tare (eu folosesc din cele de la Ikea). Punga se taie foarte putin astfel incat ciocolata se poata fi distribuita in fir subtire.

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella se decoreaza cu nuci rumenite si taiate grosier.

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella

Prajitura se da la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata.

Se taie in forma dorita si se pastreaza la frigider. Recomand sa o acoperiti cu o folie alimentara atat timp cat sta la frigider pentru a nu se usca sau a prinde alte mirosuri.

Prajitura cu foi din albusuri si crema cu nutella

Prajitura e vis pe cerul gurii: delicioasa, aerata si delicata.

Spor la prajiturit!

5/5 (2 Reviews)

CategoriesPrajituri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *