P

Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru

Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru este dorinta lui Horia al meu. El a gasit reteta pe un blog rusesc si a vrut musai sa o facem.

Din cate am inteles eu (cu Google translate), aceasta prajitura este o reteta manastireasca, un fel de turta dulce de post. Nu e deloc dulce, ba dimpotriva. Daca va plac deserturile dulci atunci trebuie sa mai adaugati si ceva zahar.

Reteta e super rapida si cred ca se potriveste si pentru un mic dejun.

Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru

Preparare pas cu pas prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru

Ingrediente:

  • 250ml ceai negru (sau un ceai concentrat)
  • 100ml ulei
  • 100g miere de albine
  • 300g faina
  • 30g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri nuci
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Cuptorul se aprinde la 180 grade Celsius.

Se pregateste o tava cu dimensiuni mai mici ( a mea a fost dreptunghiulara 28/18cm) sau chiar una rotunda de tort.

Intr-un vas inalt se pune ceaiul si se blendeaza cu un blender de mana pana ce face spuma. Se adauga mierea de albine si se blendeaza in continuare. Compozitia trebuie sa fie spumoasa.

Peste aceasta se adauga uleiul cate putin amestecand cu o spatula. La final se incorporeaza faina, cacaoa, bicarbonatul si o parte de nuci tocate.

Compozitia este destul de densa. Ea se intinde cu o spatula in tava, iar deasupra se presara nuci si se apasa usor pentru a intra in aluat.

Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru

Prajitura de post cu miere se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit cca.30-40 de minute. Ea trebuie sa creasca si sa aiba o textura asemanatoare unui chec.

Dupa coacere prajitura se lasa la racorit apoi se taie cu un cutit bine ascutit.

Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru
Prajitura de post cu miere, nuci si ceai negru

Concluziile finale: prajitura are gust bun, usor amarui cu note aromate data de nuci. Cred ca la urmatoarea as adauga si niste stafide pentru a potenta gustul dulce si poate niste coaja de portocala. Cred ca la fel de bine ar merge si cafea in loc de ceai.

In reteta de unde m-am inspirat era si recomandarea de a unge aceasta prajitura cu un strat de gem. Treaba asta nu e rea, dar parca nu e practica si se lasa cu multa “lipiceala”.

Pentru inspiratie si alte retete de post dati clic aici.

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *