P

Prajitura cu miere, nuci si alune

prajitura cu miere4

Iata ca m-am mobilizat sa particip la Tea Party    http://emilyscupcakes.blogspot.com/p/diverse.html   organizat de catre draga Emily. Sper sa cunosc multa lume, sa gustam prajiturele delicioase, sa ne delectam cu un ceai parfumat si sa povestim cate-n luna si stele.

Am pregatit o prajitura destul de simpla dar care se potriveste manusa la o ceasca de ceai sau lapte. Unde mai pui ca se face foarte repede.

     Ingrediente:

–         4 oua

–         150 g zahar

–         200g apa calduta(lapte) in care se dizolva 3 linguri de miere de albine

–         200g de nuci  si alune macinate mai grosier

–         100 g unt

–         faina cat cuprinde pentru a face un aluat asemanator celui de chec

–         1 pliculet praf de copt

–         1 praf sare

Mod de preparare:

Prima data aprindem cuptorul la 180 de grade si ne apucam de treaba.

Punem frumusel untul cu sarea si zaharul si le mixam un pic, dupa care, adaugam cate un ou pana ce le incorporam. Se adauga apoi mierea dizolvata in apa sau lapte si amestecul de nuci cu alune. La sfarsit amestecam praful de copt si faina cernuta pana obtinem o compozitie destul de densa, asemanatoarea celei de chec.

prajitura cu miere

Intr-o tava (mai mica decat cea de la aragaz) intindem o hartie de copt unsa usor cu unt sau ulei. Punem compozitia si dam la cuptor pentru cca 30 de minute.  Ca sa fim siguri facem testul cu scobitoarea. Prajitura trebuie sa aiba o culoare aramie intensa.

prajitura cu miere2

Cand este coapta si s-a racorit putin o taiem in ce forme vrem si o pudram cu zahar pudra in care s-o odihnit o pastaie de vanilie.

prajitura cu miere3

Spor la prajiturit !!!….si va astept la un ceai.

CategoriesPrajiturici
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *