Azi am combinat Halloweenul cu Carte Regala de Bucate!  Asadar m-am hotarat sa fac Pumpkin Flan numai bun de intampinat sarbatoarea cu dovleci, fantome si schelete.

Reteta acestei prajituri  vine din America, prin Sofia, sora cea mica a Principesei  Margareta.

Cand m-am apucat de prajiturit am constatat ca la ingrediente lipsea faina iar compozitia mi s-a parut foarte fluida (nici nu avea cum sa fie altfel) asa ca mi-am permis sa adaug faina si un pic de praf de copt. In rest, prajitura  se face usor si are un gust de toamna aromata.

    Ingrediente:

–         500g de miez de dovleac proaspat, taiat cubulete de 2cm

–         3 oua

–         7 linguri pline cu zahar brun

–         3lingurite pline cu scortisoara

–         1 sfert lingurita de nucsoara

–         200ml lapte sau smantana ( eu am folosit smantana)

–         200g faina

–         1lingurita praf de copt

–         25 g unt

–         Sare

  Mod de preparare:

    Incalziti dinainte cuptorul la 180grade Celsius

Puneti 500g de miez de dovleac proaspat intr-o cratita. Adaugati apa cat sa acoperiti  dovleacul si putina sare. Fierbeti timp de 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, scurgeti apa si sfaramati cu o furculita, facandu-l ca un piure.

Intr-un castron bateti bine ouale, zaharul, scortisoara, nucsoara si smanatana. Adaugati piureul de dovleac, faina si praful de copt.

Ungeti cu unt o forma rotunda de copt cu pereti detasabili (eu am folosit hartie de copt) cu diametrul de 26 cm.  Turnati compozitia si puneti la cuptor timp de aproximativ 40 minute la 180 grade.

 

Cand este gata (verificati cu scobitoarea) se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei.

Prajitura se poate servi calda sau rece. Noi am servit-o rece cu o lingura de frisca nu inainte de a o decora frumos!!!

Spor la prajiturit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *