Cu intarziere postez o reteta de papanasi , ceruta de niste fete plecate peste mari si tari. Probabil ca ele au gasit o reteta, dar eu am facut o promisiune si trebuia sa mi-o tin. Eu fac doua genuri de papanasi, dar azi voi prezenta varianta papanasilor cu aluat mai taricel cu forma inelusului invartecus. Mai fac si papanasi cu o compozitie mai moale pe care o iau cu lingura ,dar despre astia altadata.
Ingrediente:
– 400g branza de vaci (asta este pe saturate pt. 4 persoane)
– 2 oua
– 4 linguri de faina (aici mai reglati in functie de cate de bine e scursa branza)
– 2 linguri de gris
– 1 zahar vanilat
– 2 linguri zahar
– 1 praf sare
– 1 lingurita praf de copt
– Ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Branza dulce de vaci se amesteca cu galbenusurile, faina,zaharul+ cel vanilat , grisul si sarea. Separat se bat bine albusurile ce vor fi adaugate ulterior primei compozitii. Din aceasta compozitie se fac cu mana bulgarasi rotunzi pe care ii turtim putin si le facem cu degetul o gaura in mijloc.
Incingem uleiul si prajim papanasii pe ambele parti.
Ei se vor servi calzi cu smantana (eu n-am avut tura asta) si dulceata preferata (merge bine cu dulceata de visine, afine, cirese amare, capsuni etc).
Spor la prajiturit!