Salata de sfecla rosie cu hrisca este noua mea inspiratie de care sunt incantata. Aveam niste hrisca in camara si mi-am zis sa incerc sa o asociez cu sfecla rosie, pe care noi o iubim tare mai ales in sezonul rece.
M-am si uitat putin pe net si am vazut ca aceasta combinatie nu e chiar necunoscuta, dar nici foarte folosita. O reteta asemanatoare am descoperit pe blogul Fantezie in bucatarie.
Daca nu ati folosit hrisca pana acum eu va indemn sa incercati. Desi pare o cereala, hrisca este o planta ierboasa ce nu contine gluten si este saraca in grasimi. Ea este sursa importantă de proteine vegetale și un complex hranitor de carbohidrați. In plus, pe langa acestea, regasim in hrisca acid folic, vitaminele K și B6 si mangan. (sursa solaris.ro)
Preparare pas cu pas salata de sfecla rosie cu hrisca
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 sfecla rosie de marime medie
- 75g hrisca
- 1 ceapa mica rosie
- 2 linguri nuci
- 1/2 ardei iute
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1-2 linguri ulei de masline
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Sfecla rosie se fierbe sau se coace la cuptor. Daca nu aveti chef de fiert sfecla o puteti cumpara din supermarket gata fiarta si vidata.
Hrisca se clateste in doua ape si se pune la fiert in apa cu sare, la foc mediu. Dupa fierbere hrisca se scurge bine de apa intr-o sita.
Sfecla rosie fiarta se decojeste si se taie cubulete sau se da prin razatoare. Mie mi se pare mai eleganta varianta cubuletelor.
Ceapa rosie se taie cubulete, iar ardeiul iute feliute subtiri. Daca nu va place ardeiul iute puteti sa-l scoateti. De la un timp eu pun ardei iute in multe salate pentru note picante si fresh.
Toate ingredientele se amesteca si se condimenteaza dupa gust. Se adauga dressingul facut din ulei, zeama de lamaie si sare.
Salata se pune in boluri si se decoreaza cu bucati de nuca prajita.
Au iesit doua portii generoase perfecte pentru a fi mancate la pranz sau cina. Mie imi place foarte mult si varianta de salata de sfecla rosie cruda.
Spor la gatit!