Prajitura Londra este o prajitura cu blat fraged, gem de caise si bezea cu nuca, intr-un cuvant: delicioasa.

Reteta am aflat-o uitandu-ma la o emisiune de pe Paprika.TV. Bunicutele din Ungaria au mereu retete faine. M-am documentat mai apoi si am vazut ca este o reteta cunoscuta indeosebi in vestul tarii.

Este buna tare si are si avantajul ca portia este generoasa, adica genul ala de prajitura cu care saturi multa lume.

Prajitura Londra

Preparare pas cu pas prajitura Londra


Ingrediente blat:

  • 200g unt (peste 80% grasime)
  • 6 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 350-375g faina
  • 10g praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 1 borcan gem de caise
  • 6 albusuri
  • 225g zahar
  • 150g nuci

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Tava mea are dimensiuni de 30/35cm.

Untul se mixeaza cu zaharul si sarea cateva minute pana devine usor aerat. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza, iar la final se adauga faina si praful de copt.

Se formeaza un aluat ce trebuie intins cu sucitorul  pe un blat presarat cu faina. Puteti intinde foaia direct pe hartia de copt.

Prajitura Londra

Peste aluat se intinde gemul de caise, cam un borcan generos. Ma gandesc ca merge si cu alt fel de gem, dar musai sa fie acrisor si dens.

Albusurile se mixeaza pana se formeaza spuma, iar apoi se adauga zaharul cate putin pana se obtine o bezea ferma. Aceasta se amesteca cu nucile macinate si se intinde uniform peste stratul de gem.

Prajitura Londra

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius timp de 30-35 de minute. Dupa coacere se lasa la racorit apoi se taie in forma dorita: patrate, dreptunghiuri sau romburi.
Prajitura Londra are un gust fabulous si o textura desavarsita. Mi-a placut mult si asta inseamna ca voi repeta reteta.

prajitura cu gem si bezea cu nuca
Prajitura Londra

Pentru inspiratie va las si reteta de prajitura cu bezea si gem, o varianta cu blat cu cacao.
Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *