Prajitura cu caise si bezea este cea de-a treia reteta testate in cadrul concursului “Retete Curate De La Oameni Curati”.
Cu totii avem o reteta preferata care ne aminteste de gustul bun de acasa. A ta care este? Participa și tu la concurs pe www.panifcom.ro . Poți castiga unul din cele 20 de carduri cadou eMAG in valoare de 400 lei sau Marele Premiu in valoare de 4.000 lei.
Asadar sa profitam de fructele de sezon si sa facem un desert delicios.

Preparare pas cu pas prajitura cu caise si bezea
Ingrediente:
- 6 oua
- 150g unt 80% grasime
- 100g zahar pudra
- 150g zahar tos
- 300g faina
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurite zeama de lamaie
- 10-12 caise mari
- 1 pliculet praf de copt (10g)
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Se pregateste tava de dimensiuni 20/30 cm sau una usor mai mare si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Caisele se spala, se sterg de apa si se taie jumatati.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si sa aiba o consistenta usor moale.
Oule se separa in doua boluri, unul pentru albusuri si unul pentru galbenusuri.
Pentru blatul prajiturii incepeti sa mixati untul cu zaharul pudra si un praf de sare, apoi adaugati pe rand galbenusurile pana le incorporati pe toate. La final adaugati coaja rasa de lamaie, faina si praful de copt. Daca ouale nu sunt mari puteti pune doar 250g de faina. Trebuie sa iasa un aluat dens.
Turnati aluatul in tava si nivelati-l cu o spatula. Asezati jumatatile de caise cu partea taiata in sus si le apasati usor in aluat.


Prajitura se coace in prima faza cca 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Cat timp se coace prajitura bateti albusurile, la inceput simple pana se formeaza spuma apoi cu zaharul tos ce se adauga cate putin pana ce bezeaua devine ferma si usor sticloasa.


Cand prajitura este coapta aproape in totalitate se pune bezeaua deasupra, se niveleaza si se da iar la cuptor pentru cca 25-30 de minute la 150 grade Celsius. Bezeaua la aceasta prajitura e usor uscata deasupra si moale in interior.
Dupa racire prajitura cu caise si bezea se taie in forma dorita cu un cutit bine ascutit.

Sper ca v-a placut si o sa va bucurati de caise in orice fel. Pentru inspiratie va las si reteta de Galette (tarta) cu caise.

Spor la prajiturit!
Am incercat aceasta receata si am ramas uimit, cat de buna se primeste. Aceasta reteta am preparat cu ajutorul echipamentelor de pe Fimax, am pregătit o prăjitură delicioasă cu caise și bezea. Cu ajutorul echipamentelor profesionale achiziționate, am preparat o aluat perfect omogen și o bezea pufăioasă. Caisele proaspete s-au combinat minunat cu aroma dulce a bezelei crocante. Cu siguranță, echipamentele de pe Fimax au adus un plus de calitate și precizie preparării mele. Mă simt inspirat să explorez și alte rețete.Va multumesc pentru aceasta reteta minunata.
Ma bucur ca v-a placut reteta mea.
Cea mai buna rețetă încercată pana acum. Merge cu atât cu caise, dar cu piersici este și mai grozava.
Multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur ca v-a placut!
Multumesc pt reteta!! Am facut- o si e delicioasa!Se poate face si cu cirese sau visine???Multumesc
Ma bucur ca ti-a placut!
Cu siguranta iese si in varianta cu visine sau cirese. Pe blog mai puteti gasi si o reteta de prajitura cu bezea si zmeura, dar cu blat cu cacao.